Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • EU44 skor herrar läder Western Chelsea Bar Dress Rock Singer Casual bröllop For Nightclub, Business, bröllop, Casual,Office,Party,Storlek 37 to 46,
  • tweet
Vårens 3D -tryckta herrskor herrskor herrskor Tillfälliga svarta skor med hög topp  detaljhandel

Delningar

Brenrich kvinna Sunset Bowling skor - vit silver lila,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LEMAR MAN FRAMTID33; ”65533; Kvinnors 1208BLAKT svart läder skor,IGI & CO 87200 svart herrar Boot Denis spets mitt Gore -tex,AM skor herr läder Cap Toe Lace Up Work Boot skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skechers Män's Skyline -Alphaborn Trainers,kvinnor kort läder Snow stövlar, Winter Fur Ankle stövlar med Rhineston svart Storlek US8 =2CM,Nike Air Zoom Vomero 14 Mans springaning skor AH7857 401 Blå Lagoon vit -svart -VAST grå,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Lauren av Ralph Lauren kvinnor Maeva Wedge Sandal,kvinnor Sandals Wine röd Buckle Elegant Thick klackar Ladies hög klack Sandals,

Rainbow 301 ALTS Kvinnor US 6.5 Tan Thong Sandal,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor Real läder Classic Flap Over Cross Body Shoulder väska Maldives bspringaaa,Chase & Chloe Kimmy - 63,Ohaheson Platform Lace up skor Casual Chunky gående skor High kvinnor Belize Flag,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mark Nason Los Angeles kvinnor Groves skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

skor de cow - boy,ASICS Gel -Nimbus 19 springaning skor Peacoat silver svart, 9 D (M) USA,Amonymode Woherrar Solid Low -klackar Round -Toe Denis Lace -Up stövlar, BUXT108511,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

HUDSON LONDON Ernest Calf kvinnor skor,Stacy Adams herrar Madison Ii -69 Chukka Boot,

Sperry Top -Sider herrar Bahama 2 Eye Fleck Boat skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kärlek och frihet Kvinnors Margo -Ll Wedge Sandal,

Delningar

Gia Mia Woherrar Studz Congrönible Boot, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.