Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Camper skor PEU 17665 183 GAMUXAX Cappuccino PE19 Beige,
  • tweet
Diadora Heritage Män Män Män som utför 65533.  designer online

Delningar

Sexy Female Winter warm stretch slide bottes,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

G.H. Bass & Co. Mans Parker,44,5 Hanwag Lhasa Mans Hiking stövlar (8211; svart,QMFUR Kvinnor Riktiga Fox Fur Open Toe Slippers on Sandals MultiFärg (9, guld - svart),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Uter ewjrt herr pojkar American Professional Basketball Player 30 Unique Track springaning skor duk gående skor,KOLHAPURI CHAPAL Original Vintage Kuspringaaadwadi Style bspringaaa for kvinnor Slipper Sandal,Les bottes de Sam bille, les bracelets chauds, les orteils ronds et les bottes des genoux.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Five Ten Man's Stonelands VCS klättrande skor,Adidas kvinnor Equipmänt Racing 91 Athletic och skor vit,

Nike Sb Portmore Ii SLR CVS P herr 880269 -401 Storlek 12,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

T -JULY Mode ny kvinnor Mid Calf stövlar High klackar Casual skor med Fur Winter Storlek 40 41 42 43,Sandales du gladiateur Lory - 63,Btrada kvinnor Thin hög klack Slippers Sexiga Peep Toe Party bröllop skor Elegant Ladies Dress Football,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Lady Slippers Kvinnliga Bomull Slippers Inomhus Hålla varma Casual Slippers Stor röd markfärg Personlighet Kvalitet för kvinnor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Bspringaaa (Bison Nut 01) kamelaktiv Bowl 12, Män 8217s;Hi -Top skor,Tallia orange herrar Bonito Cap Toe Oxford,Dr Marten s Union Jack 8 -Eye, Mans stövlar.,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ryn Trail gående skor,Nakna fötter Lyra kvinnor LYRA -BLAKCKBRONZE,

Weenmode Woherrar Pu Low -klackar Round -Toe Solid Buckle Sandals, AMGLX010397,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SPERRY herrar, guld Richfield CVO Lace up skor Navy 12 M,

Delningar

Flata skor av East Rabbit, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.