Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Fergie Woherrar Camino Boot,
  • tweet
Remonte kvinnor Lace Lace Lace -Up skor röd, (svart  wine) D3808 -35  kundens första rykte först

Delningar

Cougar Woherrar Layne Winterboot i Khaki,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Tros Classic Comfortable Man Casual skor Loafers män skor Quality Split läder skor,Ailje Water skor, strand skor, Barefoot skor, Quick -Drying Sports skor, strand Surf skor, strand Socks, Wear -Resistent Barefoot skor (6 Färgs),Kenneth Cole ny York kvinnor Riley 85 Mm Heel Ankle Booslips Ankle Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Retro Booslipss, nyest Vintage läder kvinnor kort s Retro Ethnic Style Ankle kort stövlar for kvinnor Warm Shores (färg röd, Storlek 38),Soul Sana, les bottes de Jenni et de cheville.,Nine West kvinnor Babealert Flat Platino 10.5 M,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dunham herrar Brookfield varje dag Oxford svart,Madden -tjejen kvinnor Zulah mode stövlar.,

Sam Edelman Woherrar Gem Sandals,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

För evigt Long Gladiator Woherrar Genuine läder hög klack Sandaler sommar Vacation strand Sandaler Storlek 33 -40,Armani Exchange herrar XUX017X028gul gul Polyamid skor,ny balans herrar 574 sport Klassisk springaning skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE Air Force 1 herr springaning skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Fabulicious Woherrar Lip 158 Sandaler,Aureus herrar Patron skor Loden grön,Aerosoler Kvinnors akrobatiska boot svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas Woherrar Cloudhoam Super Flex springaning skor,A -HANG High klackar Sandaler Kvinnor öppna tå Slingback cut sommar Sexy Dress Pumps skor,

Lanvin Mann's FMSKDMINNEOPA181060 svart Polyamid skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Rrd Män's 1810323 Gul Polyester Tspringaaaks,

Delningar

Johnston och Murphy Landrum Cap Toe Oxford Storlek 10 svart, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.