Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kvinnors jordbörjan, Kaia Ankle stövlar bspringaaa 6 M,
  • tweet
Harley -Davidson -Davidson -Davidson kvinnor Dearden Motorcycle Boot  det senaste

Delningar

C -65533,655333,linje Dion Harmony crossbody CBY5609,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bikkembers Män's Fend -er 2356 Tränare,Dansko för kvinnor, billa hög klack Wedge Sandals,Clarks herrar bspringaaa Ripwayak GTX 8.5 D (M) US,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Partihandel 50 pc parti Bulk Indian Vintage Hand väska Traditional Bridal Clutch Beaded Shoulder väska potli Pouch Hand väska handväskas kvinnor handväska av Craft Place -88,Diadora herr N9000 Spark springaning skor,Jacata Mans Work stövlar Water Resistent stövlar Heavy Duty Natural Rubber Blend Soles,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Offee Easy Go Shopping Män's läderstövlar mode low stövlar handgjorda mäns höstlövlar England s vanliga läderskor Cricket skor (färg Offee, Storlek 9 -UK),KYCKE -Stövlar över knä med Stiletto Sexiga Långa Stövlar med stor storlek och tre färger tillgängliga,

Catepular Casual kvinnor Delancy,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

L.K. Bennett kvinnor Adeline Wedge Sandal,Pleaser Woherrar Beyeveled -601 BRS Platform Sandal,Helly Hansen herrar Stockholm High Rise Hiking stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Fergie Woherrar Nimble Dress Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MEPHIstor Marek M3278A001 herr Lace -Up skor,ASICS Ayami Valor för kvinnors atletiska skor,Vans Atträ Hej, herrns bästa tränare,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ECCO kvinnor Damara Slide Ii Slide Sandal,Cole Haan Woherrar 2.Zerogrand Stitchlit Sneeaker WaterResistent skor,

Adidas Solar Drive skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Diadora herrar Kuruka springaning skor,

Delningar

Btrada kvinnor Platform Hidden Heel Wedges skor Height Engines Double Zipper Trainers skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.