Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cole Haan herrar Cambridge Winghtip Oxford skor,
  • tweet
BBG BBG BBG Kvinnliga Pinni -skor  skön

Delningar

Converse herrar JP Jack MID, svart vit,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Qiusa Boy s Män's Bows Stitched Slip -on Classic svart Springaa sommar Loafers UK 7 (färg 'Storlek'-),T -JULY kvinnor mode Flock Comfortable Casual Plush Winter skor Wedges Tenis skor,T - Juli sandales de femme en forme bilrée talons hauts orteils, skor en velours orteil, ceintures de cheville détachées, vêtemänts d 'été,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike herr fria hypergift 2 FC Färgblock Flexibla fotbollsskor,Springaa Step Woherrar Melbourne BooslipsFärg svartLäder Shooter,YATSAG herr Roshe One Two ljusljus rolig grön Frog Sipping Tea Coll Cross -Tränare Mes skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mans och kvinnors Antirost Metal Buttons Winter Faux Fleece Inside Home skor modeable Snow stövlar Casual,Giles Jones Flat Sandals for kvinnor, Bohemia Tassel Lace Up ringa Toe Flip Flops strand skor,

FRAU -skor män gympaskor 11G3 TAUPE,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kongrönera Chuck Taylor All -Star II Hi vit silver,Jomos herrar Lace -Up Flats bspringaaa Choco,ARIAT Mäns arv Iva vattentät Paddock Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Charles av Charles David kvinnor Videl,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

CAT Footwear Mans SuperSedan Chukka Boot,Kvinnors springaaadade slutna tåskor med låg topp högklackade skor med sorterat färgblandmaterial,Kvinnors Stiletto skor Fall Winter mode stövlar Heel Point Toe Booslipss Ankle Ribbon slips Party & Evening (Färg Svart, Storlek 39),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ICEFACE 2017 kvinnor Jabilanda Melody Snow Boot,Nike Onda II TF svart Crimson,

Vimedea herr latin Tango Cha -Cha Jazz Ballroom Social Folk 1 i Lace Up Dance skor 202,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Harley Davidson Joshua män Double Tone svart Boot Chukka läder Biker stövlar,

Delningar

Naturalizer kvinnor Westing Boot, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.