Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ASICS herr Gt -2000 7 (4E) skor,
  • tweet
Officiella Lonsdale Chelsea Tågare Tågare Tågare kvinnor svart  lila Athle Sljus skor skor Footwear  modern

Delningar

Sandaler för Melissa Woherrar Papete Rider,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

2Derby Brock bilved herrar England skor Business Dress Point Party bröllop skor Uniform skor bspringaaa svart,Amonymode Kvinnors tilldelade färgspänne Pu Open - Toe Sandaler,Nike herrar Train Prime Iron Df Gymnastikskor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Sperry Woherrar, Shearwater Rain stövlar,Mercurial Miracle FG (VM) (8.5),Slipper för rullskridskor med rullskridskor på promänadloafers -skor sommar bspringaaa Storlek 6.5 (932 -bspringaaa -38),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Svart metallisk silver blå furie Nike Lunar Command 2 (bred) skor, Man, Män, Lunar Command 2 (bred),Merrell Woherrar Sirah Lattice Sandal bspringaaa,

Steve Madden kvinnor Pawel,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nansay Woherrar skor Big Storlek Pumpar Solid Pointed Toe High klackar Ladies skor with Exquisite Rivets,Ingenjör Turbo Wild One herr Western Combat läder Buckle Biker svart stövlar mode elegant Handskor,Svart -och -vit blomma.Galleri Omskuren Kanvas Art (12in.x 18in.),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Originals herrar Pharl Williams Human Race Ice blå Ice blå blå blå 4.5 D USA,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Dansko bred Pro kvinnor Mules och Clogs skor,SoftWalk Woherrar Miller Boot,Nike herrar Mercurial Victory V Tf Cr Football stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas herrar Ultrapust All Terrain,Hoxekle kvinnor Over The Knee stövlar Mid Square Heel Lace Up Slip On Round Toe Sexy Femme Hot Long Rinding stövlar,

Skechers kvinnor Go springa 400 -14800 gående skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Visa Shine Woherrar hög klack Sandals,

Delningar

Nine Seven Genuine läder Woherrar Square Toe Exquisite Heel Handgjorda Unique modeable Trendy Ankle stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.