Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kamelaktiva Män's springa 12 Low -Top skor,
  • tweet
Piazza kvinnor kvinnor kvinnor sle5533;s 850329 Trainers svart  fri frakt och utbyte.

Delningar

Elisabet Tang High klackar, kvinnor Pump skor 3.94 tum 10cm Pointed Toe Stiletto Sexy Prom Club klackar BK 5 svart,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

So8ooa Lady stövlar kvinnor Casual Hoes Winter Keep Warm hög klack Solid Zipper mode Leisure Elegant Cosy Wild Tight Super Quality for kvinnor,Polo Ralph Lauren herr Clarke Sport mocka mode skor,Northwave Rebel Road skor svart vitt,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Allhqmode Woherrar Row -on Frosted Kitten -klackar Fast pumpaskor, FBUDD011010,2018 män s Oxfordskor, Män's Comfortable Business Oxford Casual Low -top Patent läder Points Formal skor,Aerosols kvinnor Bar Non Platform,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Charcoll Trench blå OluKai Eleu Trainer Män,Material Girl kvinnor Vivie Fabric Closed Toe Ankle Strap, Powder blåt, Storlek 9.0,

Franco Sarto kvinnor Crash läder Almond Toe Knee High, Acorn WC, Storlek 6.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ASICS Kvinnlig Gel -Kayano 25, svart blå,Adtec herrar 9 tum Steel Toe Logger Boot, svart, 6.5 M USA,Gissa Kvinnors Mineral skor,,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

GLOBALWIN Kvinnors 18Y06 svarta modestövlar 11M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Springaa Step Woherrar Azzuro Ankle Booslips,Tasman Slipper för kvinnor,Nio Seven Woherrar Genuine läder Square Toe Mid Chunky Heel Handmade Comfortable Office Work Slingback Pumpar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nio Sju äkta läder Kvinnlig spetsig tå Low Heel Handgjorda pumpskor,Frye kvinnor Gia Lug Shearling Double Zip Sneeaker,

Off vit (vit vit vit Pure Platinum) Nike Mans Air Max 90 Ultra 2.0 Essenslipslla Tågare,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sperry herr Billfish Ultralit Perf mocka Billfish Ultralit Perf mocka,

Delningar

Poot Woherrar Soft Material Tilldelad färgtäta tåstövlar med kontraststygn och glidande botten, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.