Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • 10Cm Stiletto Pointed Toe Ankle Booslips kvinnor Elastisk flätningsZipper Martin Booslips Knight stövlar EU Storlek 35 -40,
  • tweet
Sanita kvinnor Kimmie Open läder läder läder Close Toe Clogs  enkel och generös design

Delningar

T -JULY Woherrar Ankle stövlar Platform stövlar Mode PU läder skor Winter Warm stövlar Square hög klack stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Mans Ankle stövlar Mode Snow stövlar for Mans Zipper Mans stövlar män Lace Up skor,Miyoopark LL132 Kvinnlig brudtärna Bröllopsaft Pumpskor,Allhqmode Woherrar Solid Pu Kitten -klackar Drag -On Point Toe Pump -skor, FBUDD012084,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Läder utan glidningar Våren och hösten Andliga Mans skor Youth läder Baotou Half Slippers Japanska Home Slippers svart,S' il vous plaît, les bottes aspire - 1020bhg ghg C,WANGXIAOLIN Button Buckle guld läder skor Platform Fine Sandals hög klacked Sandals (Storlek 37),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ny balans herr Casual Comfort MX409V3 Training skor, 9.5 Storbritannien - Brödd D, vit grå,Square Head Business Dress skor Personliga läderskor Andningsbara Oxford skor Slip Resistent för parslipst,

Jord nyton kvinnor 60373WLEA -BLK,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Wang Zhao Single shoulder, sacs à main, sacs Madame, mode assemblage, Färg percussion, Leisure losange.,Söta sportskor med orangea monster, sportlöpare Unga kvinnonät Coola färger,Corso Como Kvinnlig Sandy,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Fiflop kvinnor Chrissie Shearling Slipper,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

D.C. skor män duell 65533.s Heathrow Low -Top skor,Ecextreme herr Steel Toe läder Work Oxfords skor,English Laundry herrar Sailbury Oxford,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Fiflop O21 Woherrar Otslips Sock Faux Boot,Sandales creux gladiateur bouton skor d 'été,

Adidas ungar Marquee Boost,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Weit Poot Woherrar Round -Toe Mid -Calf Kitten -klackar Solid Pu stövlar, EGHXH110082,

Delningar

Nine Seven Genuine läder Woherrar Point Toe High Chunky Heel mode Side Handgjort Classic Comfort Elegant kvinnor Ankle höga stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.