Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Woherrar Woherrar Barcelona Impress Mode Mes Cloth Rese skor vit,
  • tweet
Mans skor Plus Plus Plus sammet Mode Casual Snow stövlar Fall  Winter High -top springaning skor Martin stövlar (Färg  A, Storlek  46)  mest föredragna

Delningar

2018 Nya herrskor Non Slip -Resistent Basketball skor Springaa Fall High -top skor Fitness skor (Färg C, Storlek 42),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ASICS - Geldomän 4 kvinnor 3993 - E659Y3993,Snökängor män Militärstövlar Martin stövlar,Katy Perry kvinnor The A.w. Middie -Crinkled Patent Pump,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Gennia Amanda.-kvinnor läder Ballerina med låg häl,REETENE Män's sommar Velcro remmar Sandaler Sports utomhuss strand skor män,Nike Mans Air Max Axis Trail springaning skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

CJC skor low heel mode Classic Woherrar Pointed Toe ljusljus Office Work Elegant,Funtasma av Pleaser Woherrar Dame -05 IV Ankle Boot, Ivory,

Adidas Originals herr Matchcourt PK,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skechers Män's Harper - Epstein Loafers,NIKE - Lebron Witness II - 94251800 - Färg Svartvit - Storlek 13.0,KUKI Motorcycle stövlar herrar stövlar Autumn and Winter With Martin stövlar Big Storlek Tooling stövlar Desert Military stövlar Non -Slip Vattentäta stövlar, SandFärg, UK4 Eure38,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kalra skapade människornas traditionella indianmark i Mojari läder Loafer Flats,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ECCO herr Jeremy Oxfords,Sandales Sky - 309lg B RG,LWA, MARIE, GTX, 174LO Barn, tjejskor, grå och mint,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Rieker herrar -Slipper bspringaaa (2), Gr. 40,utomhus Woherrar Winter Snow stövlar Simple Pure Färg Long Block Windove Velet Warm skor Ideal for Ladies Girls utklädnad,

Nine West Woherrar Kassy mocka Boot,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

CLARKS män'n Un Rise Lo skor, Dark tan Oily läder, 140 M USA,

Delningar

Steve Madden kvinnor Revive Chunky Heel Ankle Combat stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.