Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • B.O.C. Män är Eric.,
  • tweet
Giorgio Rea Mans skor skor skor Elegant Oxfords Modell Genuine läder Handmade in  bspringaaa Färg Storlek UK 6 7 8 9 10 11  det senaste

Delningar

Gant Woherrar Baltimore Low -Top skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Dockers herrmode i Norwalk,AdeeSu kvinnor Dress High -Top Solid läder stövlar SXE04903,Flagg of Cleveland Färgs Printed ljusljus Andable springaning skor skor skor herrar Sports gående skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Sandales en robe Mandy,Hummel Unisex Vuxna 65533; [livräddande] 65533; Omnicourt Z6 Trophy Multisport Inoor skor,Deer Stags Mans Christian Slip -on Loafer,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mezlan Mans Affleck Loafer,Hysch Valpar herr springaner Slip On skor Navy Storlek UK 8 EU 42,

Columbia herrar Endicott Classic Mid Water Hiking Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Lady stövlar kvinnor Side Zipper Solid Färg Simple Flat Daily Casual Simple Wild mode elegant Comfort Winter Snow stövlar Plus sammet Boost stövlar,T -JULY Winterstövlar for kvinnor Stretch Fabric Thigh High Over The Knee skor,Betslips Page Woherrar BP445 -Josie Wedge Sandal,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Cambridge Select Woherrar Open Toe Criss Strappy Platform Stiletto hög klack Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nine Seven Woherrar Side Zipper Mid -Calf stövlar, Point Toe Chunky Heel, Handgjord Gracful Ankle stövlar,Mans skor Froght skor Froght skor Froght 65533;Springaa Fall 6553333,Loafers Slip -Ons Driving skor s Hair Stylist Nightclub Nightclub 65533;,Lowa - Ledro LL MID Mans Hiking skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Bspringaaa (Cuero 049) Pikolenos herrar Berna M8j Slouch stövlar,Adidas herrar Copa 19.3 Inomhus,

Joma Set Röda orange Kvinnopassa,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kenneth Cole REACTION Woherrar Frida World Boot,

Delningar

Hoohle Sports kvinnor Ships och Dolphins Flex maska Roshe 2 ljusljus Soft springaning Soft Driven skor skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.