Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Florsheim herrar Riva Moc Toe Loafer,
  • tweet
Pikolinos kvinnor Jerez Jerez Jerez Sandal  för billigt

Delningar

Vårens steg Kvinnors Desiree SandalerFärg på WitheSandaler av läder,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bernie Mev kvinnor Wind Closed Toe Mid -Calf mode stövlar,Adidas Originals Mans EQT Support ADV J springaning skor, svart vit blå, 4.5 Medium US Big Kid,Des sandales d 'ombre.,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Time Concept kvinnor 's Flat skor,MORAL KOD Män's läder Chukka Boot Reed,Adidas Superstar 2 J herr Style G15721,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas SM Crazy Bounce NBA herr Basketball -skor,Giorgio Brutini herrar Chelsea Dress Boot,

Bourgogne Aquatalia herrar Derek Dress Calf Oxford,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Waldl ufer Mans 36502 -691 -589 Lace -Up Flats Jeans grå Weite H,Dr Comfort herrar bilter svart Stretchable Diabetic Casual skor,Party Party Veryfine Sole Stopper för GP 50 Skuder av Praktiska Dansskor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sandaler Lady High klackar skor Kvinnor öppna tår Plattform Sandias Lady Flowers Sandals Mjuk Skodon,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Aldo robe de femme,FEDERICA STELLA pumpskor kvinnor Beige,Waldl ufer män s snaps spp.,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ros Homerson Kvinnors Mellow Navy sandaler 7 M,Northwave Sonic 3S Cykling skor män,

Kvinnliga skor PVC Comfort Sandals gående skor Stiletto Heel Peent Heel Point Heel bröllop Party & Evening Dress Formal Business Work bröllop (Färg B, Storlek 36),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kavalllo Jodhpur stövlar PALLAS SPORT SNOW,

Delningar

CASSOCK Ladies Handgjorda hög klack Pumpar Party Bröllopskläder skor Ankle Wrap -Peep -Toe Mode Pumpar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.