Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Pajar Kvinnors Katay Boot,
  • tweet
Huvudhuvudet Revolt PRO 3.0 SAnyO H 273089 10 10 10 US  i stadionens kampanjer

Delningar

Flat -Botten Knight stövlar höga stövlar Back Zipper stövlar Work Casual skor Cotton skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Lunarsolo GS springaning Trainer Aa4404 skor skor,G by guess kvinnor asella,Cole Haan Woherrar Bartlett Dress Sandal bspringaaa,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

skor Dress skor läder skor s Business Casual skor s Brock skor s,Zxcvb Män's Dress skor Män's British Round Head Business Top Layer Cattle läder skor Lace Casual,Kvinnor ute om plus långa stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Froye Woherrar Veronica Combat Tan Burined Antiqued läder Boot 7.5 B (M),Nike Mans Air Max 95 NRG, svart Team röd -Anthracite,

kvinnor stövlar Points Stiletto hög klack Tube Socks stövlar Wool Knit Elastisk Stövel,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

XUERUI High klackar Stilettos Sandals Net stövlar Poited Single skor Graduamänt Elegant 12cm Heel (Storlek EU36 UK4 CN36),Illamående herr Winghtip Lace Up Dress Oxfords,La moutarde de truwalkzero cupsole,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skechers Mans svart Flex Advance Slip Resistent Mcallen Slip På 8.5 D (M) USA,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Fotgodis Kvinnors Hannah Patent läder D'Orsay Flat,Väderskor för läderskor, vinterskor för nya riktiga läderskor för män i skor med överdådig klädsel, svart för män (färg svart, storlek 46),svart Hogan skor Logobränare,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

vit Mountain, Hansen Slide Sandals,KENDALL KYLIE kvinnor Icon Slide Sandal,

J385 Jason Loafer ESD S3,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

AdeeSu kvinnor Fria Stövlar med varma stövlar,

Delningar

Briljant Vattenfärgat granatäpple Flowers Man Casual skor skor Boat Anpassa Low Top Comfortable, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.