Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mode kvinnor Round Toe Low Block klackar Ruched läder Ankle stövlar Zip skor sz,
  • tweet
A859G A859G A859G Nike Air Zoom Wildhäst 4 88565 -001 Trail skor herr Storlek 6 (kvinnor 7.5)  80% rabatt

Delningar

Converse 564030C vit skor kvinnor Springaa sommar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Elie Tahari Electra hög klack Pump EU 39 USA 9 M ack Patent ny w out Box,Kongrönera all Star med Rocking Horse Zebra och silver Studs More Sporcatura,Kvinnor 2007 Nike Dunk SB BLAND MID PREMIUM ZEBRA VITT BLAND CREAM nyTT 5.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike skor män 8.5 helt nya,Paul grön'Sydney 'Sandal - Cigar Nubuck -US 9.5 EU 7 349 (P58),Cq sandaletten pumpar sandaler äkta läder högklackade röda 35 -45,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnor som utför handuppräckning 65533;s Nike Odyssey React springaning skor Sz10 ny utan ask,Exotiska nya 1290 DAVID WYATT svarta X -rem pytonskor 39 9,

NEW J Crew Elsie Pump with Bow in röd Tartan Plaid Sz 9.5 RARE klackar J.Crew,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sand - och damskor med spetsig tå Crystal klackar PU Läther skor,ADIDAS URSPRUNG NMD u R2 BOST PINT VITT BLAND BLAND kvinnor storLEK 6 CQ2007,Unisa kvinnor Doato u pcr u CMT Closed Toe klackar blå (Baltic) 4 Storbritannien,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skor Jeffrey Campbell kvinna BIANCO Fabric jcs96a11fab,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nio West 2527163 kvinnor Tyler Reptilpump - Välj SZ Färg.,Nike Metcon 3 skor for Training kvinnor Storlek 7,GIANVITO ROSSI LEATER FRINGE CUFF SANDALS EU 38 Storbritannien,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ny Frye Anna Chelsea Camel Bspringaaa Läder Ankle Boot Row on 7.5 M; 328 SALE,Windsor smith -kort skor Springaa sommar läder,

Botkier kvinnor Victoria läder Almond Toe Loafers, Pewter, Storlek 9.0,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Laura Vita kvinnor Audrey 03 Mocasins vit (vit vit) 7 Storbritannien,

Delningar

Helt ny Christian Louboutin Nya enkla patentpumpar klackar Sz 37.5 7.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.