Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
 • 278 J. Crew kvinnor Blakely Tryckta Fabrikspumpar 6,
 • tweet
Skor  kvinna   Drucker  bred Special läder Platform 1 3 16in försäljningsförsäljning

Delningar

Kvinnliga skor, naturliga nervläder och 1201 City -nes,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Jimmy Choo Isabel Glitter guld silver Champagne Peep Toe Pump klackar 38.5,UNITED NUDE Laserpump Break Hi vit EU 39 SALE -80%,ny FIEL Crimson röd Nappa läder Stanton Ankle kort stövlar Booslipss 6.5 Med,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ivanka Trump kvinnor Darian läder Pointed Toe Ankle Strap Classic Pumpar,Nike ACG Angels Rest Boot (AQ0917 -200) Storlek 7 kvinnor,Nv234 Hogan skor Sandaler kilar damer svarta,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB PRADA Calzature kvinnor Vernice Nude Beige Block Heel Pumpar Storlek 37,Valentino Clear PVC Rockstuck Pump skor 38,

Finn Comfort Korfu i Dark bspringaaa (Macho trä) Grainerad, inkl. Fabrik,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE WMNS AIR Zoom TERRA KIGER 4 SZ WMNS 5.5 (880564 001) RETALL 120.00,Saucony TRIUMPH ISO herr skor BLAK röd S20262 -2,NIB Hermes Oasis röd blåsh Sandals Chevre 39,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Jimmy Choo ny Platinum Wedges Cork Heel Storlek UK 3 Eur 36,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Hoka Bondi 5 Kvinnliga skor,Vans kvinnor SK8 -Hi Slim Cutout - maska svart vit VN04KZISJ,Nike Flystickade Lunar 1 män blå gul Sneeaker springaning skor 10.5M Pre Owend GQ,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Prada sz 41 US 11 krokodilalligator Strappy skor sandaler,Adidas Originals förutspår herr skor skor Sport skor Footwear,

ino 3623V Läder Ballet Slipper skor Broderi Handarb.Storlek 35 -40 ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

HUGO BOSS NECOLETTE Läther kvinnor Casual Ankle skor skor Storlek 4 UK 37 EU,

Delningar

DR MARTENS MAELLY 214840001 BLAND LÄKARE KVINNOR skor S -B, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.