Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vackra Bspringaaao Magli Taupe svart Patent Sz EUR 41 US 10M utmärkt villkor,
  • tweet
Jimmy Choo ANOUK Salmon snakeskin pumpar pumpar pumpar sz 36 1  2  köpa billiga nya

Delningar

Bed Stu BOOTS 7 TAL SPLIT LEATER 7 HÖGA HEEL BOOTER 7 BED STUDS 7,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Victoria p18s lågskor för kvinnor 262113 p,FABIO RUSCONI skor 138812 Bspringaaa 38,Andrea svarta stövlar storlek 10,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

BS603 MARC ELLIS -skor svarta mocka kvinnor pumpar Italien glid -on eller dra -på hösten -,Adidas AdiZero Tempo 9 W Boost Hi Res orange blå kvinnor springaning skor CP9498,Christian Louboutin Simple 100 Nappa Laminato Pump Storlek,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Field Tall Riding boot Campbell Cognac ny 8.5 M Läder bspringaaa Durable,SAM EDELMAN svart läder VERINA plattform BOOTTOR ankel BOOTS 5.5 65533; Bloss 65533; klackstorlek 11,

GIOHEL ITALIEN HÖGSTA HÖGSTA HÖGSTA HÖGSTA HÖGSTA HÖGSTA HÖGKVARTER DOMSTOL BÖR SUEDE LEADER RY BLAK 41,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ecco Ecco Elaine Stone Chelsea Boot 244603 -02064,VICTORIA SECRET KOLIN STURT TAN GENUIN SUEDE HÖGA BOOTER,WMNS Fri RN Flysticka - 831070 002,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

nyA Diane von Furstenberg Strappy Ankle Sandals Heel 278,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike kvinnor Metcon Dsx Flystick 2 springaning Tränare 924595 skor skor 004,FLY London mocka Ruched Ankle stövlar med slips Detail Yebi Wine EU37 US 6.5,Salomon Evaision Cabrio herr Andningsbara VandringaasTågare skor Storlek 8 -12,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

VANS SK8 -HI (VANS PATCH) BLAND TRYCK VITT MEN S VN0A38GEUPV,MOA MASTER AV ARTER KVINNORS SHOAS LEATTbilDARE skor ny DISNEY SVART 7C8,

Perlamarina skor kvinnor grå pu 085 -pit -ro,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Flata sandaler Steve Madden honnör i svart kvinna,

Delningar

L'ARTISTE BARDOT RDM 39.8.5 LACE UPPFYLLD OXFORD röd LEADskor Pump HELER, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.