Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Charlotte Olympia Trainers - UK 3,
  • tweet
Laura Vita kvinnor Audrey 03 Mocasins Mocasins Mocasins vit (vit vit) 7 Storbritannien  E-handel

Delningar

BROR FRÅN GUGLIELMO rödTA LIKVINNA DECOLLETE LEADER,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Tory Burch Blossom läder 65 mm Sandaler Slingback Royal Tan 8 skor,Art Memphis, 6 KF2 kvinnor, svart, 38 EU,53566 auth PRADA bspringaaat läder RHINESTONE T -Strap Sandals skor 38,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skor trivict kvinna svart Brogue Naturlig läder l046 -w11202 -083cl,ABEO Vanessa Neutral Footbad Mary Jane Pump kvinnor US 8,Nike Air max 95 114 batterier elfenbensorange ved,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Franco Sarto kvinnas Ankle stövlar Storlek 6.5 37 Gemäna bspringaaa läder Western Booslipss,Valentino vit Mink Fur skor 37 EU 7 1695,

Christian Louboutin Prorata Platform Pumpar Storlek US 5.5, E 36.5 Utmärkt form,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Metcon 3 Crossfit Cross Training skor herr Storlek 10.5 skor röd,nyA SURRA VAIDER GREE vit 080444 -301 SKULDER MAN'S 6 KVINNORS 7.5,Salomon X Ultra Mid 2 Goretex 371477 grå,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Rockport kvinnor Tm75mmpth Sling läder Point Toe Slingback klassiska pumper,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

nyA adidas Urspspringaaagliga ADIDAS ORIGINAL YUNG -96 –F97180 bilbon grå Solar gul,kvinnor adidas kvinnor Supernova ST springaning skor in vit - UK 5,Nike WMNS Air Max 95 Kvinnliga fritidsskor Pale Ivory orange,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

SANITA SMILA WAVE SANDAL storLEK 10 BLAND BRAND ny,Skor Karl Lagerfeld Kvinna svart Naturlig läder kl42305 -000,

Autentisk JIMMY CHOO Wedge Sole Sandals Storlek 34 US4,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Bcbgmaxazria Sällsynta Skodon för frisyren av ponny kvinnor Storlek 9 MSRP 599,

Delningar

Kvinnor ultra tall Ug stövlar bspringaaa stygn mönster W6 UK 4 BNWOT, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.