Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Keteevane Maissaias Bordeaux röd Texturöd läder Zip Tillsammans Loafers IT41 UK8,
  • tweet
kvinnor JUSTIN 4724 TALL BROR LEADER RIDING COWBOY COWBOY COWBOY WESTERN BOOTS SZ 7.5 B USA  låga priser

Delningar

Nike 81800 kvinnor Air Zoom Vomero 11 Performance springaning skor skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor Folk Winter Warm Fur Ling Crystal Fur läder Mid Calf stövlar skor USA,Säljarens damskor s856 svart,BRIAN ATWOOD NUDE BEGE LEADER OCH SNAKESKIN SANDALS skor, ANKLE STRAPS, storLEK 40,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Tory Burch Zoey Sandals Veg Nappa 9.5M,DIESEL Y00643 PS985 T1003 SHESCLAW Wmn s (M) Vita mocka Lifeede skor,MOA MASTER AV ARTER KVINNORS SHOAS LEATTbilDARE skor ny DISNEY SVART 7C8,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Damskor ASH 10 (EU -40) sandaler beige svart kalvhår, mocka AH530 -40,DS Takashi Murakami x Fragmänt Design x visvim Kiefer Hi van dunk sb (35;008 330),

Nya Sam Edelman Pembrooke Lether Knee High läder stövlar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor Nike Air Max 95 Trainers 307960 -301 UK Sz5 EU Sz38.5,AC778 PHIL GATIER av REPO -skor svarta läderkvinnor och EU 35,EU 36,EU 37,E,Kongrönera all Star vit silver Studerad egen Dirty Effect Study,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hoka One kvinnor Hupana 2 springaning Tennis skor vit 1019573 Athletic,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor High klackar Rhinestone Silk Satin Diamond Mules Party sommar Sandal skor,Samuello Footwear läder SUEDE SANDAL TAN tillverkad i BRASILstorLEK 8,ARIAT kvinnor Heritage Western bspringaaa J Toe Wing Tip stövlar 10005961 Storlek 6.5 NIB,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Bspringaaao Magli kvinnor Nirsa Open Toe Casual Slide Sandals,ny sz 6 36 Valentino Garavani Nude Leathe Rockstuteri Wave Slingback Sandal skor,

Filskor kvinnor gul pu, tyg 10442 -80c,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

DKny 8.5 US lila Metallic läder och sammet Cutout Congrönible Strappy klackar,

Delningar

EUC ROBERTO CAVALLI kvinnor läder mocka Leopard Patch klackar Pumpar 391 2 9 1 2, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.