Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Les sandales d 'été et les talons svarts vits svarts gröns,
  • tweet
Abby 9522 herr Slip on skor Driver Casual Classical Job Job Job Smart läder Slip On skor  stödja grossistförsäljning

Delningar

Nine Seven mocka läder Woherrar Pointy Toe Stiletto Heel Elegant Comfort Handgjorda Dress Ankle stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike herrar Air Precision vit svart Cool grå Basketball skor 10 Män USA,SängSTU Woherrar Lita läder Oxford (6.5 M US, svart Hand Wash),Charles David Joey kvinnor Bronze Wedge Sandal,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

MEbox herr Genuine läder embossed Stone Dress Oxfords skor,Frye herrar Chris Crepe Oxford,Skechers Sport herrar Vigor 2.0 Oxford,Camo,10.5 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Modellpaltor för korta skor, högklackade skor med stor storlek på ankle - sida Zip Round Head Martin stövlar Tjock med vattentät plattform för icke -glidande kvinnoskor,BERTERI Hiking skor Vattensäkra och antiglidgummisula,

Baviue kvinnor Cozy Anti -Skid Fuzzy utomhus House Booslips Slippers,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sole Beacon skor svarta,Lacoste Mans Sideline 119 CMA Trainers, vit,GANTER Kvinnors Giulietta -g -utbildare,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Katy Perry kvinnor The Corry Heeled Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Reebok herrar Club C 85 MCC Cross Trainer, Pebble Chalk, 6 UK,4.5cm Lace Up Martin Boot kvinnor mode Square Toe Färggatch Ankle Booslips OL Court skor EU Storlek 35 -40,Pikolenos, Mykonos Low Heel Sandal STONE 3.8 M,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

T -JULY kvinnor Platform All Match Flock Scrub Square Heel Over the Knee höga stövlar Ladies Elegant Zipper stövlar,FRYE Män's Essex Chelsea skor,

Farliga trådar Western stövlar Chains Damer svart läder med Crystal Rhinestones, guld Hardware,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Toppmöte av vit Mountain kvinnor Sbillett,

Delningar

KENDALL KYLIE Kvinnors Chloe Slide Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.