Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • CHRISTIAN LOUBOUTIN silver Glitter Spiky Sun 35 Studerad Slip On Mules klackar,
  • tweet
Odetina Odetina Odetina mode High Quality kvinnor Comfortable Chunky klackar Front Zipper Ankle B  skyndade sig att se

Delningar

NIKE Nikeid AIR MAX 1 PANDA BLAND ICKE PING PING iD 943757 995 US WMNS storLEK 7.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor kvinna FILA V94M Low wmn 101010599.1FG skor kvinnor Chunky Stams.,Nike Kobe IX 9 Peach Jam EYBL PE EM MANGO 653 -384 SZ 18 FTB Elit,Franco Sarto kvinnor Kaye Point Toe Ankle Mode stövlar, Burgundy, Storlek 5.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ZiGi -flickan'kikare 'pumpar bspringaaa beige,BALLY Suisse Pump Vintage 1990 -talet VETEMENT vit vit schweiziska 1980 -talet 40.5 V,kvinnor NIKE ZOOM RIVAL FLY (CD7287),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnor äkta cowhid läder kvadrat tå cowpojkartövlar flickstövlar,Easy Street Quinn Plus bred Calf stövlar bspringaaa Burnish läder Storlek 11,

SCHUTZ Mislane Sock stövlar, silver,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Damskor EDDY DANIELE 7 (EU 37) sandaler orange textil AW243 -37,skor 202974 blå 38,Brand ny Cabello Comfort Ma15410 kvinnor Comfort läder Sandals Made in Spain,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Gabor Karen 22.824.13 Pewter Beige Print Wedge Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Betsey Johnson Ditan kvinnor Floral Multi läder Platform klackar skor Storlek 9.5,Ralph Lauren Collection Storlek 8 Fur Ankle Booslipss BRAND ny.100% Autentisk,Adidas herr PW HU HOLLI Tennis HU Pharrell Williams grön vit DA9619 Storlek,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Salvatore Ferragamo Saffiano Läther Lucite Buckle Pumpar Sz 7AA EUC,BORBERY RAGLAN LAGE NATURAL MIX WEDGE HEEL _8.5us 550,

Lebspringaaa Footwear KVINNA ANKLE SUEDE bspringaaa - 9208,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Tamaris knubbiga läderplattformstövlar vinterskor 25216,

Delningar

Kvinnor Twisted X Work stövlar Storlek 8.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.