Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Steven av Steve Madden kvinnor Fond Dress Sandal skor,
  • tweet
ny Converse Chuck Taylor Flamingo All Star skor OX OX OX 160506C Limited Edition  spara 60% rabatt

Delningar

KOD FÖR VINTAGE WEST röd LEATBOY WESTERN BOOT SZ 8.5 M USA tillverkade,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CAF blad5533;65533; svart -skor kvinnor bianco textile ijs952203,Nike Wolf grå grön Sock Dart Storlek 10,Fyllda bitar av lågläderskor skor skor skor s 39 oss 7 uk 6 EU 40 (65533 rrp 200),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

WOMNER BRN TOny LAMA DRÄGER KOWBOY WESTERN BOOT SZ 5 M,Mizuno kvinnor Wave Tornado X SR Touch Volleyball skor skor BHFO 5030,HUNTER Graphite grå Original Gloss Tall kvinnor stövlar Storlek 6 37,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BRE FÖR PIC BETALNINGLow Mid Block Heel Ankle Booslips mocka Boot Comfortable Ole,Rockport kvinnor's day plain,

Nike Terra Kiger 5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Free People Wanderlust Flat in Whiskey ny in Box ALL storLEK ,Steve Madden kvinnor bspringaaa läder stövlar 6.5 M,skor perlamarina kvinna PERGAMENA Camel 401356,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Tillverkad i Italia kvinnor skor High klackar Original elegant Schwartz 82923 Moda 1,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nv1805 kvinnor Sandals Luciano Padovan kvinna beige,Charles Charles David Law Platform Wedge Sandals - Nude, Nude, Storlek 8.0,Blå och lila DKODE -klackar med borttagbara skärmar 9 -40,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIB Style &co bspringaaa mocka guld silver Embellieshed Flat Winter stövlar 6 M (S534),Steven av Steve Madden kvinnor Valo Closed Toe Ankle Wrap, grå mocka, Storlek 7.0,

LK Bennett Sledge Patent läder Pump Storlek 40 - Forest,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

NIKE kvinnor Nike Roshe One Prm 833928 -006 GUNSMOKE kvinnor Storlek 10,

Delningar

Skor HIDE &JACK Man skor Trendy ARANCIONE mocka CRCLORGWHT, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.