Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Dansko Woherrar Hillary mode skor,
  • tweet
T -JULY Ladies Ladies Ladies Ankle stövlar Winter Genuine läder kvinnor Flat Flower Vattentäta varma Cow läder kort Snow stövlar  högkvalitativ äkta

Delningar

Nike herr NikeLab Lupinek Flysticka ACG High blast stövlar 826077 (8, svart svart -Anthracite),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Rött AEYMF spetsigt slitna tillfälliga skor Män's British Style Retro,Nike 511881 -605, Män 65533; [räd] 5533; s skor,BOSS Hugo herr Arkansas Low Nylon Sneeaker Mörkblå,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Minne för kvinnor i kvinnligt skum, andningsbar glidning på House Slippers,Glasögon för manliga läderskor Lace Up Brogue Casual Oxfords Anpassa,Aerosols Asset Woherrar Boot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dansko kvinnor Hayden mode skor,Fiflop Woherrar The Skinny Deluxe Flip Flop,

Nike Romaleos 3 XD Training skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ros Homerson kvinnor Frankie Low Top Lace Up Mode skor, svart, Storlek 7.0,Nike herrar HypertGift Fade FG Fotboll Cleat,KEEN kvinnor Terradora WP Hiking skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mode av herrläder Bekväma skor med hög topp plus sammet Keep Warm Martin stövlar utomhus Motorcycle stövlar Booslipss (Färg Svart, Storlek 41),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

SRY -skor Mans enkla modekängor Casual Trend ljusweight Soft Printed Sports stövlar (Warm sammet valfri),B Mans skor, 2019 ny Springaa Casual skor Slip on Lazy Peas skor små läder Drive skor, a,40,CYTHOS Pure läder Casual herr skor Andbar Rough Tough Comfortable skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Engulert Strauss 8P93.70.3.44 Taurids Safety skor Storlek 44 Stonyashed,Merrell Woherrar Capra Mid Sport Gore -Tex Ankle Boot,

Giles Jones Motorcycle stövlar for män Autumn Winter High -Cut Comfort Combat stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Rieker F0320 27, män s livräddar5533;65533;s Biker stövlar,

Delningar

vit Easy Go Shopping Soft skor Mans läder Feet Mans Peas skor Cricket skor (Färg vit, Storlek 41), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.