Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • gul YGCM män, läderskor, Business, England, Pointed, Low skor, Laces, Trends,
  • tweet
Skechers Performance 14521 kvinnor on -the -the -the -Go Glide -Moderate gående skor  kvalitetsprodukt

Delningar

NIKE Mans SB Portmore II Solar CNVS, ljus Bone ljus Bone -svart -Summit, 9 M USA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike pojkar 749922 -845 fotbollsskor,Merrell herrar Barkley Chukka Mule, Castle Rock, 10.5 M USA,Nike herrar Mercurial Superfly V Sg -pro Football stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas herrar Explosive Bounce Basketball skor, svart Metallic silver vit, (8 M US),NIKE Free Viritous Print QS Woherrar springaning skor (8.5, svart Turquoise),Dkvadrat2 Män's Slippers blå,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Muck stövlar Cambridge medium kvinnor wells vattenfri utan blixtlås skor,Ny ADRIENNE VITTANNI kvinnor läder Bow Slingback Low Heel Pump skor Sz 7.5 M,

skor APEPAZZA kvinna svart Eco Fur, Naturligt läder RSW03 -NE,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Saucony Originals Mans Freedom springaner skor springaning skor, blå guld, 14 M USA,Nike kvinnor hyperfect cross elit löpare 638348 003 gympaskor,Smoke -lime På Cloud WMns,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

vit svart Dark grå 102 Nike Stefan Janoski Max, Unisex Vuxna Low -Top skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Clarks Artisan läder Wedge Sandals Petrina Gail gul 8.5W ny A288200,nyA VIVIENNE WESTWOOD HANDLÄGGNA BLAKTLEADSACKBOTTER storA 36 UK 3,gul (Vintage) Panama Jack herrar Amur GTX Combat stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

HNM skor s Mans Formal skor Handgjorda Läder, Oxfordskor, Lace -up Slip -on skor, svart and bspringaaa Brogue.,MerrYHE Real läder All Brogues herr Mode Classic Spectator skor Formal Business Derby skor for bröllop Party work,

Philippe Modell - PMEU1900127,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ASICS Gel - Quantum 90 SG Woherrar springaning skor,

Delningar

Adidas AdiZero 5Star 5.0 Okänd herr Football Cleat, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.