Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sko vid sjön Mx175,
  • tweet
Skor från Gfp Mann's läder skor Formal Formal Formal Business Comfey Mocasins Män's skor Points bilöd skor Classic Lace up läder skor  hitta din favorit här

Delningar

Nike P -600 Kvinnor 65533;65533;s Storlek 7.5 WYTE VARSITY röd BV1021 101,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

MAKAFF Män Oxfords Formal Business skor Office Vintage Casual Genuine läder skor Bröllopsskor,KVINNERNAS AF1 JESTER HI XX CASEAL SHES storLEK 8.5 lila ASH blå FORCE AR0625 500,Melissa Woherrar Platform Mule Sandals,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Meindl Woherrar Vakuum Lady GTX (XL) High Rise Hiking skor,Nike Air Max 95 Winter 88303 700 U.K. Storlek 5 Euro 39,2006 NIKE AIR FORCE 1 NEUTRAL GREE VARSITET röd VITE 313642 -007 Storlek Ren 14,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ADIDAS NWB Adifar Boost Glow kvinnor7.5 Blå körande skor 8888648888876,ny balans CRT300 D 300 Court herr kvinnor Lifestyle skor skor Pick 1,

Sperry herrar Seamount Winter Chukka Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NAOT Kvinnors Papaki Flat Sandal,NORDFAKTA Ultra Fastpack III GTX skor män grön skor Storlek US 1043 2019,Skorpor och träskor Christian Dior kvinnor - läder (KCB412VEAS),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Modello Spacenno - handgjorda italienska läder herr färgstarka Oxfords klädskor - Cowhide Embrossed läder - Lace -Up,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NIUMT Pointed, Arbetsskor, Mode, Business, Lace -up skor, elegant Personlighet, Comfort,Spira Aquarius springaning herrar skor Storlek,Schutz Binalia trä klackar Sandals Storlek 9.5 M Cutout mocka Booslips,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE kvinnor Nike Lunarsolo AA4080 -001 BLAKK VITE -ANTHRACIE kvinnor Storlek 8,Mizuno Basara 001 TC,

Nike Woherrar WMNs Flex 2018 Rn Training skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Brooks Vapor 2 W, Woherrar springaning skor,

Delningar

YCGCM Mans skor, Tassels, Casual, Comfortable, elegant, Weasure, Low -top skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.