Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Z.L.F. skor herrar Business Oxford Modern Casual Springaa and Autumn Färgful Antique British Point Brogue skor läder skor,
  • tweet
svart vit Deep blå 005 Nike Mans Lebron Lebron Lebron Soldier Ix Basketballskor  blixtnedslag

Delningar

Fish Mouth Sandals Ladies sommar Thick Open Toe High klackar (Färg röd, Storlek EU39 UK6 CN39),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnor Peep Toe Sandals Noble Rhinestones svart Gem Roman hög klack Ankle Strap Pumpar,Aganmi BTS EXO GOT7 duk skor skor Mode Hiphop Style Low skor High skor for Gift for utomhus,Salomon herrar Speedcross 3 Trail springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

SALOMON MEN's Ellips Winter GTX Low Rise Hiking stövlar,Clarks Triflow Formulär - blå Nubuck (se Beskrivning för Storlek),LCKS Nylon tafta Cleed Boothfoot Man Chest Waders Vattensäkra Durable Fishing Tums Druwner Hunting,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BalaMasa kvinnor Studded High klackar Bead Uretan stövlar ABM3461,Latin skor läderette Sandal Buckle Chunky Heel Dance skor Multi Leopard Party & Evening,

Les bottes de Leslie Sherry,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Fila Fx -100 Basketballsko,Lizard Spin Deck stövlar - Dark grå 41,Aquatalia herrar Alaric mocka skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Superga kvinnor 2750 COTW3STRIPE skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Falcon High -Tech Säkerhetsboot,Adidas ZX Gonz Trainers grå,Ted Baker män s AVIONN Uniform Dress skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Classic duk skor Mode vit Flower skor High Top Casual Trainers,Nike herrar Zoom KD 11 Basketball skor (10.5, guld),

Multifärg (Mörk Stucco Olive duk ljus silver 002) Nike herrar Free Metcon low -Top skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnor Basketboll springaning skor ljusljus Sports SneekersWaterFärg Unicorn Prints,

Delningar

skor utomhus Sports Slip Andbar Hiking skor läder Mountain Taktisk klättringaa av skor -grön -41, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.