Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Buckle Pointed Mans Business skor English Lazy Dress röd svart Gentleman Andable Office Party,
  • tweet
Hög -topp mäns Patent läder Point stövlar Chelsea Martin stövlar stövlar stövlar svart Soft läder Party Gentleman Work  factory outlet online rabatt försäljning

Delningar

Dockers herr Gates läder Smart Series Casual Chukka Boot skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Helens Heart 0290 -12,Inte rankad kvinnor Big Pine svart 7.5 M,J Glids kvinnor Reign Snow Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Bogs utomhus stövlar kvinnor Crandall Wol Row on Plush 7 M Plum 72108,Ohaheson Platform Lace up skor Casual Chunky gående skor High kvinnor Jamaica Resta Reggae Lion King,Giro Savix Cyklar Skor för kvinnor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dr Martens herr Toomey Slip -on Loafer,Chelsea stövlar Chunky Stack Heel Anti Slip Almond Toe Platform Ankle skor,

Hoxekle Winter kvinnor Sexy stövlar Over the Knee High Thin klackar Mode Point Toe High Long Thin Leg skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kiara skor Sexy Leopard Clogs Heel 13 - K9102 Leopard,Nunn Bush herrar Kent Penny Loafer, svart, 7 M USA,Nike Blixten skor spp.,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

CYBLING Woherrar Hiking skor Andbar Flyit utomhus Non -Slip Treking Trail Klättrande skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Casual Loafers Genuine läder Andable Mode Slip On Driving skor bröllop Casual Party och Evening utomhus Office,Nio Sju genuina läderskor Kvinnors spetsiga tå Chunky Heel Klänning Handgjorda Ankle Strap Pumpar med spänne,BeautiFeel Kvinnors Sunny Slide Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Svarta XHD -Mans skor Män's Simple mode Oxford Casual low Top Solid Färg Simple sammet Fleece Lined Halvformella skor (konventionellt valfritt),Lady Couture Woherrar Sling Back Dresty skor, Onyx,

Vårens steg Kyla Slip På Comfort Flats Skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Mans Air Max Fury springaning skor Racer blå Buff guld - Deep Royal blå,

Delningar

2019 ny Mans Casual Comfort Loafers och Slip -Ons Platt Loafers sommar Comfort Hole Lazy skor svart, vit, A,42, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.