Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Miz Mooz kvinnor Kenmare mode Sandaler,
  • tweet
Allhqmode Woherrar Solid Pu High klackar klackar klackar Zipper Closed -Toe stövlar, FBUXD117683  skyndade sig att se

Delningar

T - Juli skor de loisirs en cuir gonflable,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Des pantoufles en peluche, des pantoufles en peluche, des pantoufles en peluche, des pantoufles en peluche, des pantoufles en peluche, des pantoufles en peluche, des pantoufles en peluche.,Rebecca Minkoff Woherrar Isabeau Nubuck Pointed Toe Flats,Waldl ufer Mans 953001 -203 -001 Lace -up Flats,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Martens Unisex's 1460 Milled Combat stövlar,Cobb Hill Rockport Woherrar FreshSpark Flat svart,sommar strand Surfboard herrar Unique ljusljus NMD Basketboll skor Gym utomhus Sports skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Bos & Co. Woherrar Beauval Boot,GTVERNH Woherrar skor Sexy Back Zipper Slim klackar stövlar Martin stövlar Points 9Cm High klackar Naked stövlar Woherrar skor Mode,

Frank Daniel herrar Mocasin Loafer Flats Dark bspringaaa (Di Mguld),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Dr Scholl s kvinnor Kourtney Slide Sandal,Hogan kvinnor H365 skor silver,Kvinnors höga hälar Sexiga höga klackar Kvinnliga skor Super high Heel Mode Sandals 37 -46,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Svart (svart vitt stealth 001) Nike herrar Air Zoom Elite 9 springaning skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jordande Cici, dammodebalett Flat skor svart,Aetrex Kvinnlig NAYA Braid QTR STRP WDG SNDL,Kongrön 149444C skor grå,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

FINDDU skor Kvinnor 8 cm High klackar Pumpar Flock Point Toe Pump skor Thin hög klack skor Stor Storlek 43 44,ZLY herrar Lyxy Modern Glitter Sekins Loafers Metallish Slip on bröllop Dress skor Nightclub,

An mängXinLing Ankle Stövlar Kvinnor Sexy Pointed Toe Genuine läder Novel Mid Heel Studded Chelsea stövlar Ladies Pump,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Adrianna Papell Kvinnors Britt -v Mocasin,

Delningar

Nya Pointed skor skor Shop s Trend Line Shop Shop Shop Shop s Shop s Hand 65533;65533;65533;,65533; Hair Stylist Low Help Personity Tide skor (Färg A, Storlek 40), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.