Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Tamaris - 12524221566 -12524221566,
  • tweet
T.U.K. T.U.K. T.U.K. Sandales à pied pour herrar et kvinnor  rabatt på nätet

Delningar

Vibrim Fivefinger V Alpha Yttre Training skor Military Dark grå,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Olivia och Jaymes O.J. Embellished Sparkly Open Toe hög klack Ankle Strap Rhinestone Sandaler för kvinnor,Sandaler Tjock häl, Fiskmun skor Rhinestone hög klack s Kvinnor (Färg Blå, Storlek 6 US),Bacco Bucci Mans Kiko Ankle Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Crocs herrar Stretch Sole Loafer,MUWU Manns Oxford Genuine läder Side Zipper kort stövlar for Business Affairs Casual Formal skor (färg svart, Storlek 3 D (M) US Little Kid),Nike kvinnor Air Max Plus SE kvinnor springaning Trainers 862201 skor skor (Metallic svart 001),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Lucky Brand Woherrar akonn Lace Up Boot,CYBLING Kvinnors Plattform Slip on Loafers Comfort läder Mockasines Dold Heel Wedge Sneeaker Skor,

Adidas TUBULAR VIRAL kvinnor modeskor AQ6302,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Fluchos herrar 8904 219 Neger Lace -Up Flats,Charles Tyrwhit svart Goodyear Welded Oxford Brogue skor,Biondini Woherrar Italian Designer 7437 Dressy, läder Sandal hög klack,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Jim Rickey Män's Gusten Trainers,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Bottes en cuir doux orteil rond,stövlar för Hogan Woherrar MCBI38140 svart läder Ankle,Asolo Mans Falcon GV Hiking Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Waldl ufer Mans 319802 -113 -001 Stövlar,Säng av svart drivvedStu herr Corsico Corsico,

SommarSandaler (färg Mörkbspringaaa, Storlek 40),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

PP Mode Woherrar Genuine läder Wedge Platform skor Paillette skor,

Delningar

Roamer herr läder och mocka 5 Eye Wing Cap Oxford Brogue skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.