Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor Vattentäta vintersnöskor storLEK 10.5 B (M) PU Läther Warm Fleece Lining,
  • tweet
El Vaquero bspringaaa läder stövlar guld Studded, Rhinestones Rhinestones Rhinestones och Tassels, Storlek 37, USA 7  ny sadie

Delningar

Clarks sko 26132291 svart pärla dahlia,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

nyA Katy Perry The bilolynn Lemonade Platform Sandals 139.00 kvinnor mothe5533;65533;Storlek 6.5,Adidas neo kvinna skor molnfoam daglig qt i modernt ledigt läge,TEVA FOXY LACE -UPP -VATTENPROFET FÖR BLAND LEATZIP ANKLE BOOT storA 9.5 KVINNOR,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Charles David Kvinnor Anna Gladiator Sandal,Det är två ytliga dansöser.,nyA DS ADIDAS 019895 SUPERSTAR II CHRISTMAS EDITUT NAUGHET OCH NICE Sz 11.5 RARE,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

DKny kvinnor Colby läder Peep Toe Special Occuense T -Strap, Linen, Storlek 6.5 ngj,BRIAN ATWOOD Ivory Cream bspringaaa Snakeskin Läder Open Toe d'Orsay Pumps klackar 40,

billos av billos Santana kvinnor Shearling Taupe Cowboy, Western stövlar sz 10,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Splitter Nya vilda noshörningar Discover herr Justerbara Strap Comfort läder Sandaler,NIKE AIR MAX 1 97 VF SW SEAN WOTERSPOON Patches AJ4219 -400 rödO FÖR FARTYG FAST,Pu läder Slip On Pointed Toe Office Med klackar Mixed Färg kvinna Pump,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

JIMMY CHOO LEADER HAR KLASSIG SLINGEBACKS BROR SZ 10,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

COZIE STEPS 100% Genuine Australian Sheepsky Chestnut Classic kort stövlar SZ 10,ny NIKE M2K TEKNO KAUELL modeRN STYL WOMNER HARE silver vit 5 - 11,Nike Lebron James 12 XII AS nyC All Star 74249 -190 herr Storlek 8.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

CMP Tillfällig skomakare som utbildar skor i glidning Atlas blå snabsvarteringaa,Vans Sk8 Hi Cup läder vn02z5xlyx,

Nike Zoom JA FLY 3 OC Rio Track Field skor Volt 882032 -999 män Sz 10.-11.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hogan P19u skor kvinnor låga skor med plattform HXW4350BN50KJN0351 MAXI,

Delningar

skor VOILE vitHE Kvinna svart Läder infogar JULIANHÖG -9101, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.