Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Demonia Swing - 05,
  • tweet
Bocage mocka Buckle Ankle Ankle Ankle stövlar 38  den nyaste

Delningar

Jimmy Choo Romy Patent läder 100 Pumpar Storlek 42,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Aquatalia av Marvin K'Jojo'- Burgundy mocka Wedge Booslips Storlek 6 - 425 -(P51),Camilla Skovgaard Wadge Sandals skor EUR 36,Salvatore Ferragamo Boutique Pumpar kopparbspringaaaa läderskor storlek 8 AA, Italien,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nv1341 kvinnor Pump Gianni Marra multifärgad kvinna,kvinnor Frye bspringaaa Jane läder Slip on Knee High Riding Boot Storlek 7B,Armani Jeans kvinnor skor Casual skor Sneeaker Casual Art.92568,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas nemeziz Tango 17.4 FXG M CP909 Football skor,Obligatoriska blockkängor för fotleden orinooco oaks,

Gola swarovskisk kula svarta läderskor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Valantino Rockstuteri Ankle Strap klackar 995,Nya Django och Juliette Dandle grå Multi kvinnor skor Casual stövlar Ankle,05 037 Arabisk –arabisk –arabisk Sandal, Slipper, Chappal –,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

nyA Gabor Krushy Dark grå mocka Chelsea stövlar skor Storlek UK 4 US 6.5 249,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

HALTON Skor Kvinnor skor Trendy vit Natural läder GG -Fu,Don Ed Hardy Rain Snow stövlar Tiger DRAGONS SZ US Storlek 9,Skor NAPAPIJRI Kvinna BIANCO Fabrik 16738581 -N20,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Saucony Jazz skor in mocka och Nylon Sage grön,Fingrar för tryckskor zega Coral combi blandmaterial inkl. skopåse,

Ellie skor E -601 -Fame 6 Heel Knee stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Miu Miu Sandals Wedges klackar 790 Sz 38.5 Patent läder lila Flower Mary Jane,

Delningar

Mori Wedges NEW HEELS Ankle BOOTS STIEFEL BOOTS LEADbspringaaa bspringaaa 41, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.