Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Mans Air Zoom Prestige Hc Tennis skor,
  • tweet
New Balance 999 Made in the USA Burgundy och vit vit vit Trainers  online-återförsäljare

Delningar

Burgundy bspringaa svart's Business Derby Point skor Andningsbara Arbetsskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Woherrar 827116 -005 Trail Running skor,NIUMT European Version Business Mans Leather skor Casual Low -top skor Lazy skor Comfortable,Philippe Model Paris West Soft vit Leather skor, Storlek UK ,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Dfghn Rain Boots High Tube Anti Slip herrar Slip herrar Butter Overstoos Vattensäker Wear Resistent Rain skor Outdoor Work Garden Booslipss (Storlek 7 UK),EMPORIO ARMANI Män utbildare A0042 Vit Natt,Nike herrar 85038 -600 Fitness skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Helly Hansen herrar Kirkland Low Rise Hiking Boots,Dr Martens Woherrar Pascal med Zip Combat Boot,

Asics kvinnor Gt -2000 6 skor, 3 UK, svart vit Carbon,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Geox U Pericle F, Men livräddare 5533;65533;s Lace -Up,Mizuno Wave Ultima 11 Woherrar Running skor,QARYQ Män's Smart Dress skor With bspringaa svart Office Wedding Leather Dress skor 37 -44 Yards Män's läderstövlar (färg bspringaa, Storlek 43 EU),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Aerosols Kvinnor Martha Stewart Hillside Wedge Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Pajar Gerardo Mäns vinterboot,MAGNUM ELITE II LEADER VATTEN FÖR HÖGA SPEC BOOT (10),Nike Air Visi Pro III Basketballskor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Hej Dude Farty Funk Mens Canvas Wide skor Steel orange UK 11,Adidas Mens POD -S3.1 vit vit röd - DB3537,

ASICS Kvinnliga träningsskor för Gel -Fujitrabuco 6,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Diadora Heritage Mans S800CAMO MultiFärg Leather skor,

Delningar

Mens Brogues skor Carve Real Leather skor Casual Comfortable Point Toe Lace Up Football Gåvor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.