Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • YCGCM Mans skor Casual Andable British Lace Business Weasurh Comfortable,
  • tweet
Nike herrar herrar herrar Zoom Train Command Lthr Competition Running skor  billigaste

Delningar

Lloyd skor GmbH & Co KG NV,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Lumberjack SM33803 002 B01 Ankle stövlar Man svart 40,Magnum Unisex Vuxna aktiva arbetsskor,KEEN 1013990, kvinnor livhander65533;65533; s Durand Polar Wp -w,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kör på Taylors skor mörkgrönt 4,Eldfälla Delmas Ankle Stövlar Mens skor Footwear,Will's Vegan skor'81 Monks,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ny balans Män -utbildare Vit optisk vit,Y -H Mans Martins Boots, Leather Fall Winter High top Tooling Boots, Business skor, Formal skor, Office and Career Party och Evening (Färg svart, Storlek 45),

Vandrande vaggar kvinnor Orleans Round Toe Loafers,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Vionic Woherrar Tropic lila Sandal - Ladies Sandal s Concepted Orthotic Support,Vita (Cvit Chapea Carbon Cvit Chapea Carbon) adidas herrar Ultraboost Training skor,Muck Boot Company Kvinnors arktiska veckoslut,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Rockport Mens Cayleb Penny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Badgley Mishka Woherrar Palma Pump,Skechers Mens 65882 HenrickSalon,Saucony herrar Ride ISO grå blå Vizi röd 13 D USA,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

gråport GRS986 -46 Boa Style Säkerhetsstövlar, Storlek 46, svart (paket av 2),Lucky Brand kvinnor Yasamin,

Skechers herrar Zimsey Casual skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Zanzara herrar Napoli Chukka Boot,

Delningar

Altra AFW1833G Kvinnors Escalante 1.5 Running skor, svart svart - 10.5 B (M) USA, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.