Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Rockport Mans Business Slip -on, svart, 10.5 M USA,
  • tweet
svart Giardini svart Gardens skor Men Men Men Limited Edition p201221u -107  för billigt

Delningar

Vit svart vit 100 Nike Unisex Vuxna pangbrudar 8217Flyktade träningsskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny balans 996 Män skor Beige MRL96NH,Adidas herrar Freak X Carbon Mid Baseball skor, Collegiate Royal, silver met, FTWR vit, 12 M USA,Nike herrar Air Force 180 Basketballskor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Hysch Valpar Mens HM01880 -001 Bracco MT Oxford,Propet Woherrar Tour Walker Strap Sneeaker, svart, 12 X (USA Woherrar 12 EE),SHUX Hiking skor, Walking, Anti -Splashing, Anti -Skid, Resistent Outdoor Sports Walking skor -colour7 -40,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Onitsuka Tiger Unisex -Vuxen Alvarado skor,Skor för män från Zerimar Leather BoatSkor för båtarNautiska skorMockasinens ManStora storlekar 46 -50,

Nike Kvinnors 831511 -003 Trail Running skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

P448E9 John vit E9JOHN Dråpa u WHI röd,G.H. Bass Weejuns Larson Penny Loafers svart Leather - 10,Dann M Vital bspringaa - 41556,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SUN HUIJIE Cykla Skor MTB Professionella Mens Andliga Bike skor Bicycle Self -Locking Athletic skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mizuno Wave Inspire 14 Mans Running skor,Broge för mäns ögon och Croc Print Polshed Leather Cheslea Boots M 54,Adidas EQT Racing ADV W - BY9799 -,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE Vapor Street Flystick - AQ1763 -600,Sesam Footwear vit adidas herrar Crazy 8 Adv Pk Originals Basketball skor,

Giro Woherrar Manta MTB skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hunter Boots Mans urspspringaagliga Low Top skor,

Delningar

Martens Mans Woherrar Icen 7B10 Boot, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.