Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • YCGCM Mans skor, Pointed, British, Trend, Zipper, Casual, Weasure, Comfortable,
  • tweet
Durango Woherrar Drd0182 Western Western Western Boot  väntar på dig

Delningar

Sam Edelman Woherrar Audrea Slide Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sioux Boyd, Men livrem 65533.,Något till Me Loafer 6041,Boden svart Burnisable Nubuck 10 B USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

FLY London Woherrar Berg823fly Mode skor,kvinnor skor Natural Leather Soft Flat Rubber Loafer Sandals Easy on grön Round Toe Low Heel Retro Flowers Vintage Original Design Handgjord Casual Andable Comfortable Ladies Walking Boat skor,Lakai herrar Riley 2, Pine mocka, 9 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Harmonet och Blaine E3024 Mocasins and Slippers Man,Wolverine herrar Raider Oxford Contour WELT -M, bspringaa, 14 M USA,

SALOMON Quest Origins GTX, Unisex Vuxna 65533;6553333; Hiking skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

blå Navy vit Brooks Män's Ravenna 9 Running skor,ASICS - kvinnor Gel - Cumulus 20 Marathon Pack skor,ASICS männens GEL -Prevail Mid Lacrosse skor, svart silver,14 M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Carved Derby herrar Leather Boots Flat Martin Boots England Pointed High Andable Gentleman bspringaa,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

McCulloch CLO045 Chainsaw Prödective Leather Boots - Storlek 45,Mans Läder Skor Patent Läder Ovether Youth Business Round Head Deodorant Andningsbar Wear Resistent,CHAMARIPA Elevator Mans skor Height Ökande svart Leather Slip on Loafer skor -H815D37D051D,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

BC Footwear Woherrar Picturesque Flat Sandal,Adidas Men Forest Hills Casual Sneeaker skor,

Adidas Mens POD -S3.1 vit vit röd - DB3537,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Pump för kvinnor i Audrey SA,

Delningar

Peppeskor Modello Turtello Handgjord Italiensk Läder Mens Färg svart Ankle Chelsea Boots Cowhid Embrossed Läther Slip -on, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.