Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Rui Landade Oxford för män Formala skor glider på stil Genuine Leathe Färgfful Metal Rivet Metal Toe,
  • tweet
Merrell Merrell Merrell Tahr Mens skor, svart  Wild Dove, vattentät  rabatt på nätet

Delningar

Nike Tanjun SE mansskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Mamut herrar Alvra LTH Low Rise Hiking skor,Engulert Strauss Tegmän 8P93.72.8.38 Säkerhetsskor Storlek 38 Mörkblå vit,Chock gul Active lila Collegiate Navy adidas herrar Marquee Boost Low,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Shimano skor SPD - SL RP4 Vi storlek 39 Färg - vit och Storlek - 39,Skechers Män's Sports Trainer 50650,Mann's Oxfords vårsommar höst Winter Comfort Novelty Leather Wedding Party Evening Flat Heel Split Joint Lace -up svart röd vit,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Seväskao Collier Wing Tip, Mans Brogue,Meindl Tokio grå GRN 300603,

Skechers Män's Equalizer 2.0 Lodini Casual skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Seväskao herrar Lace -Up Flats,FRYA Woherrar Terri Perf Slipper,WZG Nya fritidsstövlar Brittiska Martin stövlar läderstövlar mansstövlar svarta höstmönster och vintermodeller, svarta,39,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hunter Woherrar Boots Original Tall Snow Rain vattentäta stövlar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NewRock NEW ROCK 7604 S1 Mens Matellic svart Gothic Biker Western Metal Boots,Adidas Performance AdiZero Prime Sp Running skor med Spikes,RXL Men Springa Springa Martin Boots England -Style Short Boots High Top skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Hanwag Robin Light Lady GTX bspringaa UK 7.5,ORIGINAL S.W.A.T. 131031 Chase Low 47 (13.0) FACTORIY CODE INT SWA266365,

Hand Craftad Premium herrar Leather Double Monk Strap skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SDKHIN Mann's Handgjort Oxford läder Skokontor tillfälligt prestige årgång spetsbyxor Fyra s äsonger spetsiga kostymer läderskor,

Delningar

NANXZ Män 's Brock Leather Pointed Strap Handgjorda Dress Oxford skor Business, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.