Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ECCO Kvinnlig kvinnoform 65 Block Strap Sandal,
  • tweet
DC skor skor skor herrar Torstein Classic Boots  unik design

Delningar

Elektricitet Lo Mens Svarta Säkerhetsskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

En vattentät Rigger Boot.Neopren (Steel Toe & Midsol) -2425,EMPORIO ARMANI Driver skor skor svart,SDKHIN Mann's Leather Formal skor handgjorda affärer veteran Bullock Oxford klänning snickra ungdomsskor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike herrar Initiator s Trail skor,München herrar 842022 blå mocka skor,ECCO Kvinnors blåma Summer skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Volcom Outlander Boot, Mans Boot s,Italaeau kvinnor Amnest65533;s Perla Italian Leather Handgjorda vattentäta ank Booslips - Sabbia,

Nike Mans Air Zoom Prestige Hc Tennis skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Berghaus Explorer Trail Plus GTX, Mans High Rise Hiking skor,Columbia Mens ENDICTTM Classic MID vattentät - M EndicottTM Classic Mid Watersafety,Nike 852629 -400, Män duell 65533; (65533;s s Trail Runnins skor),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Burgundy bspringaa svart's Business Derby Point skor Andningsbara Arbetsskor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Synyan Mans Retro Leather Pointed Zipper Martin Boots svart,Dansko kvinnor Jane Clog.,Nike herrar Sneeaker svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Pataugas Mans Bumper T H2e Hi -Top Trainers,Nike herrar T -shirt,

Taos Footwear Woherrar Traveler Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Woherrar 827116 -005 Trail Running skor,

Delningar

Speedo herrar Hydroforce XT Fitness Water skor, Dark Heather grå, 10H C D US, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.