Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Amonymode Woherrar Kitten -klackar Solid Round -Toe Imitated mocka Zipper stövlar, BUXT109618,
  • tweet
Inov8 F -Lite 230 Training skor SS19 SS19 SS19  försäljning online

Delningar

Östland kvinnor Stride Oxford,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Cowboy Stretch höga stövlar hög klack Over the Knee Thick Points Martin stövlar Kvinna Autumn Winter,kvinnor stövlar Ethnic Style Rivet Ankle stövlar Flat Heel Snöskor för vintern,Ash Kvinnors Galna Knitter Tränare Vit,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Allhqmode Woherrar Kitten -klackar Patent läder Solid Sandals, FBULD014509,AFHR Winter kvinnor Lace -up Martin Ankle stövlar,S' il vous plaît, sandales de plate - forme adore - 708uv C NPN,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Clarks Woherrar Denton Sand,Steve Madden kvinnor Faustina,

Skohus Män läderskor skor skor skor skor Lace Kläder Oxford Stövlar männens kläder,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

GALAX herr Nubuck mocka Laced Smart Casual skor Navy blå bspringaaa svart Navy,Nike Woherrar Wmns Lunarepic Flystick, BLAK vit -ANTHRACITE -VOLT 888677 007,AVENBER kvinnor Winter Mid Calf stövlar Flat PU Zip Vintage High Booslipss Riding Ladies Flower Sewing Rubber Round Toe skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Azzaro herrar Outin Derbys,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nio Seven's Genuine läder Closed Square Toe Flat Heel Handgjort Comfortable Bowie Office Dress Pump skor,LEDLFIE Mann's läder skor Andningsbara Lace Män's Business Casual läder skor,Paradigm 4 -M - AFM188G -0 Svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

MUMUWU Comfortabla sportskor för män sportskor Lace Up Style Mikrofiber Läder Ren Färg Outole,Grön Nike - mäny med tung vadderad jacka,

T - July girl sommar skor High talons sandales en peluche talon de table et pantoufles,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skortup Söt Basenji Hund Utskrift Kvinnors Tillfälliga skor,

Delningar

Hoxekle kvinnor mode Knee höga stövlar Buckle Strap Autumn Winter svart High Square klackar Points Toe Zipper skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.