Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Verescha, skor de soirée en cuir artificiel, talons hauts et chevilles fines.,
  • tweet
York Zhu Snow stövlar for kvinnor - Sizde Zipper Rubber Rubber Rubber Sole svart stövlar for kvinnor  bekvämt

Delningar

ASICS Mans Gel -Kayano 25 Lite -Show springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bspringaaaa (Cuero) Fluchos herrar Bahamas Mocasins,Vital blå vit Reebok herr Crossfit Nano 7.0,Rocket Dog kvinnor 's Gallery,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

DR. COMFORT Mans Stallion svart Diabetic Casual skor,Swedish har varit kvinnor Birgit Heeled Sandal,BeautiFeel kvinnor Sense Loafer,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Vans Unisex Vuxna Sk8 -hi Reissue High -Top skor,Getmore Beauty Kvinnliga skor Hälar Pumpar Glitter Stiletto bröllop High klackar,

Poot Woherrar Points Closed Toe High klackar Blend Material Fasta bälteskumpar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Vita JILUN -skor Män's Simple Casual skor Matte Genuine läder Loafers Slip -on Andningsvide Toe Oxfords,Easy Go Shopping män Casual bilved Lace herrar skor läder Brock skor Cricket skor (Färg svart, Storlek 41),Hogan Woherrar MCBI38174 svart läder Slip On skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Autumn med Iggehog Leisure springaning skor kvinnor Camping kvinnor klättrar Söta 10 -Storlek svart,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

D.A.T.E. W301 -HD -PO -PT skor Kvinnor,Peatutoori kvinnor Thigh höga stövlar Plaid Print Points to Over the Knee höga stövlar Damerna Heeled Booslips with Zip,Antilop Kvinnors 607 Läder Open Cut Booslips,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Vilda Diva kvinnor Adele -177 Strappy Layerd Fringaae Stiletto Heel Dress Sandals,Seraih kvinnor Flatform Sandals Wedge Surf Ankle Strap Buckle skor sommar Sandal,

Amonymode Kvinnors Fasta Frosted Low -klackar Lace -Up Sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sam Edelman, robe Yardley, sandales.,

Delningar

LEFT &Right Mans Ankle stövlar, Casual läder Chukka stövlar Lace Up Smart skor Round Toe elegant Brogues stor Storlek UK7.5 -11.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.