Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Manitu herr -Lace -Up grön 650512 -7,
  • tweet
OSSIANI Loafers -skor herr herr herr mocka blå  heta sportar

Delningar

Rieker kvinnor 44294 Daphne 94,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

WeiPoot Woherrar Buckle Kitten klackar Pu Solid Open Toe Sandals,Skechers Efter Bränn M Lät Air herr skor Navy svart 10.5 W,Abilene Mans Sage med Concho Strap Western Boot svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Coclio kvinnor 3025 -Johnny D'Orsay Pump,Deer herrar Martin stövlar, Lace -up kort stövlar, Snow stövlar,YLY skor Man Drive Loafers for Casual and Refracing Andable Genuine läder Soft Dress skor Casual (Färg Hollow bspringaaa, Storlek 7 M US),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Larver Mitch herr Dark bspringaaa läder Lace Up Chukka stövlar,WLLZYQ Autumn Matte Bean skor män skor Casual skor Set Foot in England Lazy män Drive skor män skor mode skor,

Ny balans mellan mäns 990v4 - boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Amonymode Woherrar Solid Soft läder Low -klackar Open -Toe Sandaler,Converse Unisex Chuck Taylor All Star Low Top svart skor 9.5 D (M) USA,Josef Seibel herr 21709 -005531 Tyler 09,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

blå Pirate Skull Flag Compass Treasure Ruder Anchor kvinnor Trail springaning skor storlek 6,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kvinnors Cross Belt Ultra hög klack Sandals Party vit svart Buckle Cross Strap Lace skor (heel höjd 11 -13cm),BERTERI herr springaning skor Vattensäkra övre manliga sportskor Laces mode skor,Adidas Originals Mans skorTubular Invader Strap mode skor, vit vit LGH Solid grå, (9.5 M US),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sportsskor för andhämtning av tillfälliga skor med lätta löpskor för män Reg.,Inov -8 Kvinnlig X -Claw 275 (W),

Rochester Woherrar Hardträ BOOT STRETHER BR -031 Storlek -8.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Aigle Miss Juliette Bottyllon stövlar Plume Print,

Delningar

Zigi Soho Karline kvinnor US 7.5 Tan Ankle Boot, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.