Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Pumpe Up Couture kvinnor WIGGLE -17 B -CRPU Pump,
  • tweet
SALOMON SALOMON SALOMON Eskape Peak herrar Hiking skor, bspringaaa, UK7  online försäljning

Delningar

Woherrar Dinner skor, 2019 Springaa European and American Style Wind -tip mocka -nät med Diamond Zipper hög klack Sexy Ladies Sandals, a,36,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skor för sportskor, gympaskor, gympaskor,Kat Maconie Kvinnors Vii Peep Toe klackar guld,Kreativ rekreation Ceroni Athletic Woherrar skor grå orange,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike kvinnor Air Foamposite One Athletic och skor Beige,RXL Lady, Square Head, hög klack Cold Drag sommar, Open Toe, Rough with Outout Slippers,Adidas Crazysnabb 2.0 herr Football Cleats 9 Svart -platinarött,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NoSox Woherrar Barre Oxford,herr Backpakes stövlar Winter Autumn herr stövlar Quality Special Force Taktical Desert Combat Ankle Boats Army Work skor läder Snow stövlar,

Corso Como kvinnor Cc -beeata Wedge Sandal,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

FRANCO COLLI Kvinnor FC2422 Svarta Fabrikspumpar,Business Derby skor Full Brogue herrar Platform skor British Wind Casual Retro skor Mode skor,Btrada Woherrar Warm Snow stövlar Round Toe Slip on Low Heel Flat skor Casual Booslipss Platform skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Weenmode Woherrar Dull Polsk Round Closed Toe Solid High -Top High klackar stövlar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mei Ren Rhin Rock High talon,Mjuk stil Kvinnor Devon Pumpar,Tod's mocka Loafers med Penny bar bspringaaa herrar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Svarta spetsiga stövlar, frisörskor, mansstövlar,Fröd Perry Horton duk Navy B3190608, utbildare,

Lazy skor ljusljus Drive skor Casual skor läder herrar Peas skor (färg gulden gul, Storlek 41),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Floris van Bommel 14481 00, män 65533;65533s;Derby Lace -Up,

Delningar

El Naturalista Woherrar, Zumaia Sandals, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.