Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike herrar Court Royale skor,
  • tweet
FHCGMX Nya vintervarma mode Martin stövlar Man för för för Män skor Vuxen tillfällig tröstLace Up Ankle stövlar Work skor  spara 50% -75% rabatt

Delningar

Adidas Performance Mans Crazytrain Boost Training skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ARA kvinnor Peggy 33056 Pump,Saucony herr Fastwitch 9 Löpande,Rébok Unisex Vuxna skor från Lthr Gymnastik,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vionic herrar Ludlow Charlie Slide Sandal bspringaaa 9 M USA,Penthouse Woherrar Chasity Knee High Boot svart,skor, gående, Anti -Splashing, Anti -Skid, Resistent utomhus Sports gående skor -Style 3 -44,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Premiata Woherrar ANDY3901 vit läder skor,VC - signatur bilolyn kvinnor US 7 Multi Färg Booslips,

Nike SB Air Max Bruin Vator Läder,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas Pharrell Williams Tennis Hu vit skor CQ2630 För män,Seväskao Classic DAN Loafers &Boat skor män bspringaaa Loafers,Clarks Woherrar Leyden Scale Booslips,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SDKIR -Autumn och vinter broderade folkliknande högklackade stövlar springaaat västkängor retro sammet broderat cheongsam,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Amelia kvinnor Faux Fur Lined Tall Winter Snow stövlar,Weit Poot Woherrar pull -on Kitten -klackar Frosted Fast Low -Top stövlar, EGHXG030854,Oaheson Cushioneng Sneeaker Trail springaning skor herr kvinnor Bees in The Flowers,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Wild Diva girl Pippa,Minwind Mann's Slip on skor Andningsbara maskor Loafers Casual skor,

Adidas EQT Stöd RF Män - utbildare,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

herr Buckle Slip on Boat skor Hand Made Genuine läder Soft Sole Durable Loafers (färg blå, Storlek CA 9),

Delningar

Äkta läderskor Handgjorda blommor Vintage Style kvinnor Sandals Flip Flops Kvinnliga platta skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.