Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Café svart Nmb542 Läder lila 18741,
  • tweet
TED BAKER kvinnor KAAWA 2 AVSLUTADE TOHELER 6 6 6 Nude  fabriksförsäljning

Delningar

Nike Air Max 95'silver & guld kvinnor springaning skor skor BQ4554 -001 Last Storlek,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Marockanska skor babouche kvinnomulor babouchesläder ,ARIAT Heritage Contour Field kvinnor Tall Riding läder stövlar 6.5 Made in ITALIEN,LL Bean kvinnor FRAMTID5533;Maine Hunting skor, 10 -5533;65533; Gore -Tex Thinsulate Storlek 7M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

herr Ecco Gumba 2 Center Kaffe Hiking stövlar skor Nya,ny balans Fresh Foam Arishi,Corso Como kvinnor Riding stövlar Storlek 7.5M Disressed bspringaaa läder Knee High Zip,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

MIZUNO kvinnor SWIFT 5 FAST -PITCH blå VITT SOFTBAL CLEATS 2019 FRI POST AU,Frye läder Ankle stövlar Storlek 7.5,

Saucony orkan iso 3 womherr löpskor lila,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

DS NIKE 2016 PROV AIR MAX ZERO SL gul 7 PATA ATMOS 1 90 97 180 PLUS 93,BBG Max Azria kvinnor pumpskor - storlek 37 1 2 - NWB,PRADA -skor på flerfärgade tyg -d1e9,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

1299 Dkvadrat skor Metallic Real läder Storlek US 6 IT 36 Försäljning 8305,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skor för kvinnor 2 STAR 10 (EU -40) skor multiFärg textile AP709 -B,JIMY CHOO Snakeskin Patent läder Slide Sandals bspringaaa Taupe Mules 8.5 39w Box,Dansko kvinnor FRAMTID FRAMTIDE,5533;Deandra Heel Sandal Storlek 9 -9.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ara Bari, 133 FN1 Bari, Ballerine kvinnor, (blå), 41.5 EU,MAGNNI HELEN kvinnor ORGAN SOFT LEADER HÖGA KVINNOR SKOR FLATS KOMFORTABELL,

Zimmermann Kitten Heel Strappy Sandalläder skorIvory Off -vit 550 RP,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ISLO SCHUHWERK FRAU DECOLLETE GAMSE ÄR - 2AE1,

Delningar

Fröd PERRY MEN S SLIPPERS SANDALS RUBBER ny VITT 91A, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.