Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Magic kvinnor läder stövlar Western Embrosted Microbiber klackar Chunky Cowpojkar skor,
  • tweet
JORDAN JORDAN JORDAN HORISON 823581 004  märkeuttag

Delningar

NIKE AIR MAX 1 BR WMNS LIGHT HYPERFUSE BLAND GREKLAND N.40 PRICE OFKHARP DISKUNT,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

VIONIC Dress Pump Sand Patent läder SALE 119.99 var 139.00 FRI sändning,Onitsuka Tiger av Asiater Ultimate 81 Mörka flottan Vit Röd Sneeaker Kvinnor Storlek 12,Sexiga kvinnor läder High Stiletto klackar Side Zip Pointy Toe ny Ankle skor Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Lowa överlöpare t.ex. för kvinnor gore -tex friluftsskor,LEGERO Tanaro Gore -Tex stövlar stövlar, Dark Clay, 0619 -57,Liu jo skor kvinna pumpar Beige Natural läder sxx123p0062s1802,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

kvinnor Ash Virgo -utbildare Järnutbildare skor,kvinnor Clarks stövlar låg häl -orabella ruby,

Nike Metcon 4 kvinnor Training skor 924593 -100 Storlek vit Metallic silver Fit,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ahnu Montara III Boot Event blå Spell läder stövlar kvinnor 11 Storlek NIB ,Asics Gel Dedike 5 kvinnor Hardourt Tennis skor (B) (0193),Adidas Originals EQT Racing ADV PK W kvinnor springaning skor skor Pick 1,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Madewell NWB Delilah Mary Jane Pump, 7,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NIB Cole Haan Premium Leathher Designer Pumpar klackar Storlek 11,Martens Caite stövlar 11,VIA SPIGA kvinnor Dark bspringaaa mocka Knee höga stövlar Sz 9 Wedge Heel,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Asics kvinnor läder Gel -Foundation Walker 3 (Xtra bred bred),Laurence Dacade Rush Herbarium Floral läder Sandals 10 Medium,

Adidas Stan Smith skor - blå - kvinnor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Karven Paris vit läder Platform herr Sandals 42,

Delningar

Löparskor herr Adidas POD - S 3.1 11 US, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.