Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sam bille kvinnor stövlar, Winter Plus sammet Lace Up Thick Heel Round Toe Ankle Martin stövlar,
  • tweet
Supra - herr Kensington skor skor skor  märkeuttag

Delningar

MARZO skor Casual Street läder svart,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

French Connection kvinnor Lyle,WeiPoot Woherrar Buckle Kitten -klackar Pu Solid Open -Toe Sandals, EGHLH006708,Simmar Män's Breeze Wave Penny Loafers Navy,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kamo grön Soludos Män's Smoking Slipper Sandal,Inkkas skor svartbird High Top (US herr 11 US kvinnor 13 EUR 44),herr Biker svart Real läder Slip on Round Toe Calf längd Grinders stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Brittiska Walkers Mans Playboy High Chukka Boot, Rust läder, 11 M,bspringaaa Easy Go Shopping Handgjorda mäns läderstövlar Chelsea stövlar lågt för att hjälpa mäns stövlar.Cricket skor (färg svart, storlek 7 -UK),

Joma u skor Football Artificiell Grass Nummer 10 N -10S riv u 921 Svart Vit Sko,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

svart Giardini herrar svartGiardiniP402862svart Tränare svart,High Stiletto klackar Ankle stövlar, Low Tube Martin stövlar Square Head stor Storlek kort stövlar Back Bopper Vattensäker Plattform Mode Kvinnors icke -Slipskor,Autumn and Springaa High duk skor herrar skor mode Chain Casual skor herrar Tide skor, 38,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Daniel grön kvinnor Harriet Scuff Slipper,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Hoxekle kvinnor Over the Knee höga stövlar Glider On Thin hög klack Points Toe Sexy Winter Ladies Party Slim Long stövlar,Florsheim herrar Truman Wingpipt Oxford Cognac Smooth 11 D USA,Lärare av Unisex Intruder Nubuck maska,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Show Story Glam vit Faux Fur Heart Heel Wedge bröllop Slip -ons Sandals, LF40211,Gissa FM6MADLE12 skor Man,

Mt. Emey Woherrar 9106,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lauren Ralph Lauren Woherrar Saida Boot,

Delningar

Kenneth Cole herrar Give a Shout Low Top skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.