Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • herr Anvers 16 Lace -Up skor,
  • tweet
Nio Sju kvinnors slutna spetsiga tå, låg låg låg Stiletto Heel handgjord Booslips Side Zipper.  hetaste nya stilar

Delningar

Globe svart -svart Fury skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Noll Woherrar JL753368O vit läder Lace -Up skor,Frye kvinnor Claire Mule Mule,Salming, Mans Distance Ankle -High springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

TRIPLE DEER kvinnor Lättvikta regnstövlar med Neopren gummi vattentäta Tall Snow stövlar Original,Pleaser Woherrar Blondie -615 B -R M Platform Sandal,Ny balans Män's 840 Tågare, vit,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ohaheson Sneeaker Training skor herr kvinnor Bones Dog Paw Prints,David Tate Woherrar Curve,

Rocky 4Eurlee Inspire Me Woherrar Western Embelllished läder Clog - RKYH031 (M38) grön,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike herrar Zoom Ja Fly 3 Track and Field skor US,Maciejka kvinnor Ballerinas bspringaaa, (bspringaaa) 03452 -29 00 -5,Nike herrar Air Max Axis springaning skor (10.5 M US, Mineral Spruce svart),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nine Seven läder Woherrar Round Toe Chunky Heel Handgjort Mid Calf Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Corso Como kvinnor Benster Boot,Fiflop herr Surfer Perf herr läder Flip Flop,Dereci herr Real läder Designer Slip On Loafers Smart Casual skor Vintage Retro,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

IGI MEN FRAMTIDE 65533;s Ukrgt 21300 Hi -Top Trainers,Grinder herr Arizona svart Premium Ridding läder Booth Cowboy Western Pointed Toe stövlar mode elegant Handskor,

skor de sport, skor de sport en plein air en hiver, skor de sport en velours, skor de sport en caoutchouc résistant au glissemänt,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hogan skor herrar HXM3650J960KN0001 H365 PE19,

Delningar

CJC Sandaler kvinnors kvinnor Flat Ankle Buckle Gladiator Thong tillfälliga sommarskor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.