Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Patricia Nash kvinnor SICILLY Closed Toe läder Mode stövlar röd Storlek,
  • tweet
Boho kvinnor Mid Mid Mid Calf stövlar Tassels Chunky Heel mocka Zippers skor Round Toe  unik form

Delningar

Ny 168 Donald J Pliner Kent vit Nappa läder Geo Jungle Print Thong Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sigerson Morrison Caitlyn mocka Sandal,GIOHEL SANDALS SANDALS SANDALEN LEADELN PLASTYRKA GLITTER röd 37,ny Tory Burch Flip Flops orange Storlek 8,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

skor Converse kvinna Lilla mocka 161541c,Bucketfeet'Delta 'Lace Up Low Top Tennis skor skor Erin Burke 5 NIB 89,Aquazzura klackar röd Melissa mocka Sandaler (storlek 10),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

GUESS Marilynn Inse Joggers gympaskor 6,Schutz Aida Dress blå ny Stripe hög klack Pump Flower Appliqu 65533;65533; Stiletto Sandal,

Nya ALFANI Kvinnor Disress guld läder Pointy Toe Heel Pump skor Sz 9.5 M,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

TEVA DE LA VINA LACE KVINNOR kortA BOOTER LEADOBE BROR USA 9 UK 7 EU 40,Caf é Brillow kvinnor Sandals High gul Glitter, PU, Fabric inda9322400,Adidas kvinnor ZX Flux Set S753697 s78976 väska blå vit,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor - Remonte Lace Up trainers R1495,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Air skor Max 95 Ultra Jacquard 74971 -401 Slate blå vit Storlek 10,nyA MERRELLA BEKÄNSNINGAR SIREN EDGE Q2 VATTENPROJEKT FÖR KOSTNADSBESTÄLLNING,Roda kvinnor Pump RH02 Beige tidigare,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Läder Nike ACG Pegasus Alla landvinter - hiking skor herr storlek 9 924469 -002,FÖRSÄLJNINGSADIDA MED URSPRUNG SUPERSTAR BOST BB0188 VITT BLAND SZ 5.5 -13 ny DS ULTRA,

MÖJLIG 188 bspringaaa mocka Zipcode Western kvinnor Ankle stövlar storlek 9,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Pleaser Electra - 2023,

Delningar

AUTHENTISK SVART PRADA SLIPPERS KVINNOR storA 43 BRAND ny LAGRING POUCH, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.