Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Mode Slip -on Round Toe Casual skor for MEN PU läder Business Dress bröllop Loafers Knot Anti -Slip Flat Watersafe (Färg svart, Storlek 9 M US),
  • tweet
Nike Jordan Super.Fly Super.Fly Super.Fly 4 svart 849364 015  bekväm

Delningar

BUENO Kvinnlig Lacey i svart läder,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Tränare för vedergällning av Nike -män 2,SALOMON Kvinnors X Ultra Mid 2 GTX W Hiking Boot,Oaheson Lace -up Sneeaker Training skor herr kvinnor Honey Honey Honeycomb Smiling Bee,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kvinnliga skor i Stiletto mocka Damernas klädskor 2019 ny Side Zipper Ultra High klackar Parti skor 16cm Stage skor, svart,37,Pinup kvinnor Russell - 34 bnpu skor,Nansay Woherrar skor Big Storlek Stiletto High klackar Sexiga Peep Toe Pumpar Anpassa solida plattformar Sandaler,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

skor en cuir, skor en cuir, skor en cuir, skor en cuir, skor en cuir, skor en cuir, skor en cuir, skor en bas de gamme,Adidas Wheelhouse 2.0 Junior Baseball Cleat,

nyton springaning herrar Gravity 7 Royal blå gul 8 D USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

CONVERSE skor kvinnor låga skor med plattform 564485C CTAS PLATTFORM LAYER HI storlek 36.5 Vit,Seychellerna Kvinnors Electro Dress Sandal,Pelle Moda Woherrar Rivka -MT Dress Pump,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

L.A.M.B. Kvinnors Ciara Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jil Sander Navy kvinnor JN29031,Bspringaaa XIANGGBO - Personlighet Enkel Män's Formal Business skor Matte PU läder Upper Lace Up Lines Oxfords,Abilene herr Antiqued bspringaaa läder 12in Stovepipe Cowboy stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Des sandales en deux parslipss.,svart vit Adidas Ultraboost LTD herr springaning Trainers skor skor,

Antika grekiska sandaler APTEROSMEN herrar svart läder Sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Vocni kvinnor sommar Fliflop Bohemian Beaded Flat strand bröllop skor Sandals Beige 11 B (M) USA,

Delningar

Hyp bröllop kvinnor skor bröllop skor kvinnor Pumps Closed Toe bröllop Party Court skor Bridesmaid Brude skor hög klacked Loke Flowers., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.