Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike herr Air Max Motion 2 Sneeaker,
  • tweet
Bt263 Bt263 Bt263 roberto botticelli skor röd lackläder svart lackläder  välkommen att välja

Delningar

ny - KITH x COCA COLA COKE FLOPS SLIPPERS - VITT (Storlek 11),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

VERSACE JEANS kvinna skor skor Casual Leisure Skin Rubber Case och 0 vssf1,BRUNO MAGNI - CREAM Färg SLING -BACK HEELS,Kvinnor Adidas CQ2206 Stan Smith springaning skor vit grå skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

skor U.S. Polo Assn.Rory kvinnor Fabric (gynna 4240s7c1),Pldm by Palladium av Elisa Thick stövlar skor kvinnor ny Storlek 37 blå Turquoise,Damerna LOTIS SERENOA BORDO PATENT SHES MARY JANE VINTAGE RETRERO HEELS 5031BR,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mamut kvinnor springabold Gtx gående stövlar Vattentäta Lace Uppe Hiking utomhus,svart Giardini P9088812 vit Footwear Sandals Elegant High klackar,

nyA balansEN MS 574 FCG skor herr Sportsutbildare Rain Cloud vit ms574fcg,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Italiobalestri bspringaaa Texturöd Fabric läder röd Soles Accent Bow klackar Storlek 38.5,Fendi bspringaaa Pebble läder D'Orsay Bow Open Toe klackar SZ 39 BOX,STENEFLY KVINNOR ELASTIC SHE VENUS II BLOCK,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Luxury PRADA Saffiano skor skor 3e5892 Camouflage ny ny 40,5 UK 7,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

VIA SPIG - MALIAH NAVY TWILIGHght CROC EMBOSSED skor SZ 10, DETALL 195,nyA Free People Jeffrey Campbell Peaks Point Wedge storlek 9 MSRP 138 läder,Män Nike Jordan Formel 23 Växla Team Royal blå vit 908859 400 Storlek UK 10,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

WMNS Nike Air Vapormax Plus,NIB Antropologi Frye Premium läder Woven Peep Toe klackar Storlek 8.5,

svart giardini p90822d brons högklackade sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SAM EDELMAN Tangerine Arianna mocka Raffia Wedge Slingback Sandal 9.5M NNB 150,

Delningar

AC786 PHIL GATIER av REPO -skor Svart läder Textilkvinnor och EU 35,EU 36, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.