Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Springaablade Drive AF5283 Teal Sample kvinnor springaning skor Storlek 7,
  • tweet
ADIDAS - SUPERSTAR - GID  DARK DARK DARK GREN skor  Low Top F37671  US SZ 11 1  2  Kvalitetssäkring

Delningar

Patrizia pep skor kvinnor gul glitter, pu 2v8057 -a3gh -y334,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike herrar Air Max Invigor SE Bright Crimson ljus Bone Deep Night svart Athletic skor,Sioux herrar Samran Mocasins,NIUMT herrar läder skor Casual European and American Style Trend Andable Andable Weaverble Comfortable,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NlUMT Mann's läder skor, Business Casual Andable Soft skor, Comfortable Weasure,Via Spiga kvinnor Jordan Open Toe Casual Flat Sandals bspringaaa Storlek 8.5 USA ,Lyle och Scott herrar Alness Ankle stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB 170 Naughty Monkey MIX MASTER Taupe Studded stövlar kvinnor 6 M,Modello Yimilerro Handgjorda italienska läder herr Färg bspringaaa Oxfords Dress skor Cowhid Patent läder Lace -Up,

Saucony TRIUMPH ISO 2 RUNNING,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mans Round Toe Genuine läder Monk skor s Buckle Brogues Vintage bspringaaa Hiking Treking skor for Work Business,Josef Seibel Sandra 14 stövlar,D.A.T.E. skor Fuga i Nabuk grå, Storlek Storbritannien ,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

DC - herr Legacy Og Lowtop skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Multifärgad duk Tous Bowling Dandel,Bernie Mev kvinnor Bonnie Pump skor,Oxford skor herr Comfort bspringaaa Working Lace Up Patent läder Suit skor First Layer Cowhide Dress skor Business Handgjort Läder,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Schutz S042290489003 kvinnor lila Dress Sandal - Välj SZ Färg.,Autentisk Christian Louboutin klackar, Dark silver Storlek 38.5,

YCGCM Mans skor Business Casual mode med Lace Low skor Comfort England,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Reebok Worlitaris S1P Svart gul,

Delningar

Keds X Rifle Paper Co. kvinnor Amnest5533;65533;s Kickstart Meadow blå skor WF59685 ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.